Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Καλή Λαμπρή με ένα υπέροχο έδεσμα - γλυκοκαυτερό σορμπέ/Sorbet με φράουλες.

Μια ασυνήθιστη γλυκοκαυτερή γρανίτα, που μπορεί να σερβιριστεί και στη μέση ενός γεύματος.
Ο συνδυασμός γλυκού με καυτερό ίσως φαίνεται αλλόκοτος, αλλά η ισορροπία στη γεύση είναι μοναδική.
Υλικά για περίπου ένα/1 λίτρο:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι, κατά προτίμηση σαγκουίνι
2 κουταλάκια γλυκού χοντροκομμένους κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κιλό φράουλες πλυμένες και στραγγισμένες σε πετσέτα
1-2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο ξύδι 
-.σε μικρή κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το πιπέρι να σιγοβράσουν για να ετοιμάσω το γλυκοκαυτερό σιρόπι. 
Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τελείως, για μία ώρα τουλάχιστον και στη συνέχεια το σουρώνω.
Λιώνω στο μπλέντερ τις φράουλες και, αν θέλω το σορμπέ πολύ εκλεπτυσμένο, περνάω τον πολτό από σήτα. 
Ανακατώνω τις φράουλες με το σιρόπι, βάζω και το βαλσάμικο ξύδι  και παγώνω το μίγμα στην παγωτομηχανή ή σε απλωτό σκεύος, στην κατάψυξη. 
Στην περίπτωση αυτή πρέπει να το ανακατώσω με πιρούνι για να αφρατύνει μετά από 1-2 ώρες, όταν αρχίσει να σκληραίνει.
Σερβίρωε το σορμπέ στολίζοντας με φρέσκες φράουλες!
 Αν το σερβίρω σαν επιδόρπιο το συνοδεύω με μπισκότα αμυγδάλου ή το σερβίρω μαζί και μια μπάλα παγωτό καϊμάκι!
Καλή απόλαυση - γιατί μέρες που είναι δικαιούμαστε όλοι μια μικρή δόση πολυτέλειας και απόλαυσης!!!
είναι μιά συνταγή της Αγλαΐας Κρεμέζη που 
έχω φτιάξει και είναι πάνγευστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου