Το ρόδι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για ιατρικούς σκοπούς. Περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C και Ε, σίδηρο και άλλα αντιοξειδωτικά.
Η Βρετανική Διατροφική Ένωση (British Dietetic Association) αναφέρει ότι το ρόδι αποτελεί «ασπίδα» προστασίας για τρεις σοβαρές ασθένειες:
- Καρκίνος του προστάτη:
Μια έρευνα το 2006 διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση 227ml από χυμό ροδιού επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη των καρκινικών όγκων σε άνδρες με επαναλαμβανόμενο καρκίνο του προστάτη.
- Στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας:
Μια μελέτη το 2004 σε ασθενείς με στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας (στένωση των αρτηριών), έδειξε ότι ένα καθημερινό ρόφημα 50ml από χυμό ροδιού για τρία χρόνια μειώνει τη βλάβη που προκαλείται από τη χοληστερόλη στην αρτηρία σχεδόν κατά 50%. Επιπλέον, μειώνει αισθητά τη συνολική χοληστερόλη στο αίμα.
- Καρδιακή ασθένεια:
Έρευνα του 2005 σε 45 ασθενείς με στεφανιαία νόσο έδειξε ότι η κατανάλωση 238ml από χυμό ροδιού, κάθε μέρα για τρεις μήνες, βελτίωσε τη ροή του αίματος προς την καρδιά και μείωσε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου