Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

επειδή μου αρέσουν πολύ οι σαλάτες - παντζάρια και κατσικίσιο τυρί

Συστατικά
350 γρ παντζάρια
100 γρ κατσικίσιο τυρί
ξύσμα και χυμό ενός μέτριου λεμονιού
μερικά φύλλα δυόσμου
3 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
1 κουτ. σούπας  σταφίδες
1 κουτ. σούπας  κράνμπερι
μερικά κομμάτια παστοκύδωνο (προαιρετικό)
Διαδικασία
Βάζουμε τις σταφίδες και τα κράνμπερι σε νερό να μαλακώσουν για 15 λεπτά.
Βάζουμε τα παντζάρια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Αφού κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα χειριστούμε τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με τη βοήθεια μαντολίνου .
Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα παντζάρια. Μοιράζουμε από πάνω το ξύσμα,λίγα φύλλα δυόσμου και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
Αραδιάζουμε σε ένα πιάτο τα παντζάρια και μοιράζουμε από πάνω τις σταφίδες τα κράνμπερι και λίγα φύλλα δυόσμου.
Κόβουμε το τυρί και το τοποθετούμε πάνω από τα παντζάρια.
Κόβουμε το παστοκύδωνο επίσης σε μικρούς κύβους και τα σκορπάμε από πάνω.
Περιχύνουμε με το μείγμα τις μαρινάδας και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Μπορούμε να βράσουμε τα παντζάρια ή να αγοράσουμε τα έτοιμα από το Σούπερ μάρκετ.
Αν σας αρέσουν μπορείτε να τα μαρινάρετε αφού τα καθαρίσετε ωμά.
Βάλτε κάποιους άλλους ξηρούς καρπούς.
Προσθέστε ωμά άγρια σπαράγγια, ταιριάζουν πολύ.
Μπορείτε αντί του τυριού σε φέτες να βάλετε όποιο άλλο μαλακό τυρί θέλετε.
πηγή της συνταγής:asproylas.gr
photo:pixabay.com

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου