Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ταχίνι,η λιπαρή πάστα από σουσάμι και τα οφέλη της για την υγεία

Το ταχίνι είναι μιά βουτυρένια πάστα φτιαγμένη από αποφλοιωμένους ή αναποφλοίωτους, αλεσμένους και ψημένους κόκκους σουσαμιού.
Την παλαιότερη αναφορά για το σουσάμι τη βρίσκουμε σε ένα έγγραφο γραμμένο πριν από 4.000 χρόνια σε σφηνοειδή γραφή, όπου περιγράφει το έθιμο της προσφοράς στους θεούς.
Ο ιστορικός Ηρόδοτος γράφει για την καλλιέργεια του σησαμιού πριν από 3.500 χρόνια στην περιοχή των ποταμών του Τίγρη και Ευφράτη στο Αρχαίο Ιράκ.
Το σουσάμι εκείνα τα χρόνια χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως πηγή ελαίου,το γνωστό σησαμέλαιο.
Το σουσάμι και το ταχίνι χρησιμοποιούνται στις κουζίνες των λαών της μεσογείου εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Το ταχίνι είναι ένα σπουδαίο τρόφιμο και σύμφωνα με την εθνική βάση δεδομένων για τα θρεπτικά συστατικά USDA, 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι φτιαγμένη από ψημένα σουσάμι και βάρους 30 γραμμάρια (g) περιέχει....
read more:https://botanologia.gr/tachini-i-lipari-pasta-apo-psimeno-soysami-kai-ta-ofeli-toy-gia-tin-ygeia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου