Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Γαλάτσι

 

Θεοφάνεια – Γαλάτσι

Με τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού εορτάστηκαν και φέτος στο Ανοικτό Κολυμβητήριο του Άλσους Βεϊκου στο Γαλάτσι τα Θεοφάνεια, μία από τις αρχαιότερες εορτές της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας,χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Τίτου Γαρεφαλάκη,παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου,επισήμων και πλήθους κόσμου.

Ανάμεσα στους επίσημους παρευρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελένη Αυλωνίτου,οι αντιδήμαρχοι Γαλατσίου,η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου,οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Παρά το τσουχτερό κρύο, την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ακολούθησαν 17 μικροί τολμηροί μαθητές και μαθήτριες που  έπεσαν στα νερά της πισίνας του κολυμβητηρίου

Τελικά τον Σταυρό έπιασε ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου, Κωνσταντίνος Μυστικός, στον οποίο ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος απένειμε,τιμής ένεκεν,έναν χρυσό σταυρό.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ

Με τον εορτασμό των Θεοφανίων φτάνει στο τέλος της και επίσημα η εορταστική περίοδος,καθώς τα Θεοφάνια είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου,των εορτών των Χριστουγέννων.
Τα Θεοφάνια είναι ετήσια χριστιανική εορτή της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.
Το όνομα προκύπτει από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές.
Η εορτή των Θεοφανείων λέγεται επίσης και Επιφάνεια και Φώτα,ή Εορτή των Φώτων.
Σε αυτή την εορτή γιορτάζουν τα ονόματα Φωτεινή, Φανή, Φώτιος, Τριάδα, Ουρανία, Ιορδάνης, Ιορδάνα, Περιστέρης, Περιστέρα, Θεοφάνης, Θεοφανία και Θεοχάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου