Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Η συναισθηματική κακοποίηση αυξάνει τις φλεγμονές

Οι επιστήμονες είναι εστιασμένη σε μια πολλά υποσχόμενη θεωρία σχετικά με τη φλεγμονή που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα άτομα με συμπτώματα πόνου και κατάθλιψης.
Και αυτό διότι εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα υποφέρουν από χρόνιο πόνο και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα καθημερινά χωρίς σαφή θεραπεία.
Πολλοί από αυτούς έχουν κατάθλιψη, και οι περισσότεροι δεν βοηθιούνται από την φαρμακευτική αγωγή.
Τα παιδικά τραύματα οδηγούν στην κατάθλιψη, τα οποία με τη σειρά τους -παιδικά τραύματα και κατάθλιψη- συνδέονται με αυξημένες φλεγμονές.
Σε μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο 2016 σε συνεδρίαση της  "Society of Biological Psychiatry",  η dr Sarah R. Horn και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν ότι η συναισθηματική κακοποίηση στην παιδική ηλικία προέβλεπε υψηλά επίπεδα της φλεγμονής, η οποία μετρήθηκε στο αίμα κατά την ενηλικίωση.
Η dr Sarah R. Horn και οι συνεργάτες της πήραν δείγματα αίματος από 35 ανθρώπους με "ανθεκτική στη θεραπεία κατάθλιψη" - περιπτώσεις μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής-  και από 28 υγιή άτομα
Οι ερευνητές μέτρησαν τους δείκτες φλεγμονής στο αίμα, ενώ στις συνεντεύξεις οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για οποιαδήποτε σωματική, σεξουαλική ή συναισθηματική κακοποίηση που βίωσαν κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας.
Οι ερευνητές προτείνουν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για να αποσαφηνιστεί η σχέση μεταξύ παιδικής συναισθηματικής κακοποίησης και της κατάθλιψης και της φλεγμονής, διότι η αυξημένη φλεγμονή ατόμων με ιστορικό παιδικής συναισθηματικής κακοποίησης μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των διαφόρων ψυχοθεραπειών και φαρμάκων για την κατάθλιψη.
πηγές και αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου