Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η κάνναβη θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία του κοροναϊού

Μια ομάδα Καναδών επιστημόνων πιστεύει ότι έχει βρει ισχυρά στελέχη κάνναβης που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη και στη συνέχεια στη θεραπεία λοιμώξεων από κοροναϊούς, σύμφωνα με συνεντεύξεις τους και μια μελέτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Lethbridge δήλωσαν ότι μια μελέτη τον Απρίλιο έδειξε τουλάχιστον 13 φυτά κάνναβης με υψηλή περιεκτικότητα σε CBD* που φαίνεται να επηρεάζουν τις οδούς ACE2 που χρησιμοποιεί ο ιός για να εισέλθει στο σώμα.

"Αρχικά ήμασταν τελείως έκπληκτοι, μετά όμως ήμασταν πραγματικά χαρούμενοι", δήλωσε μια από τους ερευνητές,η Olga Kovalchuk, στο CTV News .

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο διαδικτυακό περιοδικό Preprints , και έδειξαν ότι τα εκχυλίσματα κάνναβης με υψηλή περιεκτικότητα σε CBD μπορεί να βοηθήσουν στον αποκλεισμό πρωτεϊνών που παρέχουν μια "πύλη" στον COVID-19 ώστε να εισέλθει στα κύτταρα ξενιστές.
Ο σύζυγος της Kovalchuk, Igor, πρότεινε ότι η κάνναβη θα μπορούσε να μειώσει τα σημεία εισόδου του ιού έως και 70% και "αυτό θα μας έδινε πολύ περισσότερες πιθανότητες να το πολεμήσουμε", είπε στο CTV.
Η μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους καθηγητές,πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Pathway Rx, μια ερευνητική εταιρεία θεραπείας κάνναβης και την Swysh Inc, μια ερευνητική εταιρεία με βάση τα κανναβινοειδή.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Lethbridge στην Αλμπέρτα του Καναδά εξέτασαν 400 στελέχη κάνναβης και εστίασαν σε περίπου δώδεκα 
Οι ερευνητές αναζητούν χρηματοδότηση για να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την υποστήριξη επιστημονικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του COVID-19.

"Ενώ τα πιο αποτελεσματικά μας εκχυλίσματα απαιτούν περαιτέρω επικύρωση μεγάλης κλίμακας, η μελέτη μας είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική ανάλυση των επιπτώσεων της ιατρικής κάνναβης στο COVID-19", ανέφερε χαρακτηριστικά η έρευνα.
Η ερευνητική μας ομάδα επιδιώκει ενεργά συνεργασίες για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών
"Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα τρομερή και ταχέως εξελισσόμενη επιδημιολογική κατάσταση, πρέπει να εξεταστεί κάθε πιθανή θεραπευτική ευκαιρία".
read more:https://nypost.com/2020/05/21/scientists-believe-cannabis-could-help-prevent-treat-coronavirus/
* CBD-Κανναβιδιόλη είναι οργανική ένωση και είναι ένα από τα τουλάχιστον 85 κανναβινοειδή που υπάρχουν στην Κάνναβη.
https://www.preprints.org/manuscript/202004.0315/v1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου