Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Οι τακτικές τρόμου για τον έλεγχο της συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 ήταν "ανήθικες" και "απολυταρχικές", παραδέχονται οι επιστήμονες της SAGE

Από το χρονολόγιο του Κωστή Ανετάκη https://www.facebook.com/great.chaos/posts/510337783442142:107
Ηνωμένο Βασίλειο: Οι επιστήμονες της SAGE (Scientific Advisory Group for Emergencies, Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών) παραδέχονται τη χρήση φόβου και τακτικών ελέγχου.
Οι επιστήμονες της SAGE-SPI-B, επιτροπής που ενθάρρυνε τη χρήση του φόβου για τον έλεγχο της ανθρώπινης συμπεριφοράς, κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid, παραδέχθηκαν ότι το έργο τους ήταν "ανήθικο" και "απολυταρχικό".
"Υπήρξαν συζητήσεις σχετικά με την ανάγκη χρήσης του φόβου, ώστε να ενθαρρυνθεί η συμμόρφωση, και λήφθηκαν αποφάσεις για την κλιμάκωσή του.
Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιήσαμε τον φόβο είναι δυστοπικός".
Ένα άλλο μέλος της SAGE δήλωσε: "Θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει την ψυχολογία 'νοητικό έλεγχο'... ένα μέλος της SAGE προειδοποίησε ότι 'υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν την πανδημία για να αποκτήσουν εξουσία και να οδηγήσουν σε καταστάσεις που ειδάλλως δεν θα μπορούσαν να συμβούν...
Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την υφέρπουσα απολυταρχία΄ ".
Ένα ακόμη μέλος της SAGE δήλωσε ότι είναι όλοι συγκλονισμένοι για την οπλοποίηση της συμπεριφορικής ψυχολογίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας...
'Οι ψυχολόγοι δεν φαίνονται να συνειδητοποιούν σε ποιο σημείο σταμάτησε όλο αυτό να είναι αλτρουιστικό και εξελίχθηκε σε χειραγώγηση.
Έχουν αποκτήσει υπερβολική εξουσία και αυτό τους προκαλεί μέθη'."
"Όπως η SAGE SPI-B γνωρίζει πολύ καλά, ο φόβος αποτελεί το πιο ισχυρό συναίσθημα. Πηγάζει από τις βαθύτερες εσχατιές του νου μας.
Όταν φοβόμαστε, κάνουμε επικίνδυνα και παράλογα πράγματα.
Η χειραγώγηση των πλέον πρωτόγονων ενστίκτων μας για να προκληθεί αλλαγή συμπεριφοράς είναι χαρακτηριστικό στοιχείο των τυράννων".
"Κατά το προηγούμενο έτος, παρακολουθούμε τη μεγαλύτερη Εκστρατεία Φόβου που έχει δει ποτέ ο πλανήτης. Και αυτή διεξήχθη με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η SAGE και η κυβέρνηση αποφάσισαν συνειδητά να μεταχειρισθούν τον φόβο για να εξασφαλίσουν τη συμμόρφωση.
Τώρα, αντιμετωπίζουμε μία άνευ προηγουμένου κρίση ψυχικής υγείας..."
(δυστυχώς, το άρθρο μπορεί να το διαβάσει κανείς μόνο αν κάνει συνδρομή στο σάιτ της εφημερίδας The Telegraph, κάτι που μπορεί να κάνει και δωρεάν, για μία δοκιμαστική περίοδο)...
Εμείς, βέβαια, απλώς χαμογελάμε πικρά, αφού η καταγγελία αυτών που τώρα παραδέχονται οι "ειδικοί" (δεν έχω άδικο που επιμένω ότι αυτή η λέξη έχει καταντήσει πια στις μέρες μας βρισιά, ειδικός είσαι και φαίνεσαι, ρε!), μας παρασημοφόρησε με όλη τη χυδαιολογία των ολοκληρωτιστών, ιδίως της νεοφιλελέ "αριστεράς".
Τώρα τρόμαξαν και οι ίδιοι με τα έργα τους, πάλι καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου