Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Πεπόνι: είκοσι και ένας λόγοι για να μην το ξεχνάμε

Εκτός από την δροσιά του, το άρωμά του, τη γλύκα του και την υπέροχη γεύση που μας χαρίζει το πεπόνι τι άλλο θα μπορούσε να προσφέρει στον οργανισμό μας;

Πολλά, πάρα πολλά - Ας τα δούμε:
1) Βοηθά την όρασή μας και ιδιαίτερα την όραση σε σκοτεινά περιβάλλοντα.
Προστατεύει από τον καταρράκτη και μειώνει τον κίνδυνο της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Ένα φλιτζάνι πεπόνι την ημέρα έχει μόνο 56 θερμίδες αλλά αντιστοιχεί με το 103,2% της ημερήσιας δόσης βιταμίνης Α που χρειάζεται ο οργανισμός μας.
Σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 50.000 γυναίκες ηλικίας 45 έως 67 ετών, παρατηρήθηκε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερες τροφές που περιείχαν υψηλά ποσοστά βιταμίνης Α, είχαν 39% μειωμένο κίνδυνο να παρουσιάσουν καταρράκτη.
Σε άλλη μελέτη παρατηρήθηκε ότι, άτομα που στην καθημερινή τους διατροφή το πεπόνι είχε κυρίαρχη θέση, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να χειρουργηθούν από καταρράκτη, ενώ
σε μια τρίτη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100.000 γυναίκες και άντρες,  οι ερευνητές αξιολόγησαν την επίδραση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών.
Τα αποτελέσματα μετά από 18 χρόνια παρακολούθησης των διατροφικών συνηθειών των ατόμων αυτών, έδειξε την ισχυρή προστασία κατά πρώτον του πεπονιού και κατά δεύτερoν των άλλων αντιοξειδωτικών στην πρόληψη της ηλιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
2) Προσφέρει προστασία στον οργανισμό και είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου