Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Reuters: Προκαταρκτικά στοιχεία ότι ο εμβολιασμός μπορεί να μην σταματά τη μετάδοση της Δέλτα

Προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μπορεί να διασπείρουν την παραλλαγή Δέλτα, το ίδιο εύκολα όσο και οι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με επιστήμονες της οργάνωσης Public Health England. Τα ευρήματα ταιριάζουν με αυτά των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, τα οποία την περασμένη εβδομάδα εξέφρασαν ανησυχία ότι οι προσβληθέντες από την παραλλαγή Δέλτα μπορούν - σε αντίθεση με τις άλλες παραλλαγές - να την μεταδώσουν. 
Η παραλλαγή Δέλτα έχει γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή του κορονοϊού παγκοσμίως.
«Ορισμένα αρχικά ευρήματα δείχνουν ότι τα επίπεδα του ιού σε όσους έχουν μολυνθεί από το Δέλτα που έχουν ήδη εμβολιαστεί μπορεί να είναι παρόμοια με τα επίπεδα που βρέθηκαν σε μη εμβολιασμένα άτομα» ανέφερε η PHE σε ανακοίνωσή της.  «Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στη μολυσματικότητα των ανθρώπων, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι. Ωστόσο, πρόκειται για πρώιμη διερευνητική ανάλυση και απαιτούνται περαιτέρω στοχευμένες μελέτες για να επιβεβαιωθεί εάν αυτό συμβαίνει». 
Η PHE ανέφερε ότι από τα επιβεβαιωμένα περιστατικά Δέλτα που είχαν καταλήξει στο νοσοκομείο από τις 19 Ιουλίου, το 55,1% δεν ήταν εμβολιασμένο, ενώ το 34,9% είχε λάβει δύο δόσεις εμβολίου COVID-19.
Σχεδόν το 75% του βρετανικού πληθυσμού έχει κάνει δύο δόσεις εμβολίου και η PHE είπε ότι «όσο περισσότεροι από τον πληθυσμό εμβολιάζονται, θα βλέπουμε ένα υψηλότερο σχετικό ποσοστό εμβολιασμένων στο νοσοκομείο». 
efsyn.gr  από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου