Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Εμμένουν στο αυτοκρατορικό ύφος της απόλυτης αμετροέπειας και αλαζονείας, με κεντρικό σύνθημα το "πείθω δια του εκβιασμού".

Από το χρονολόγιο του dr:Κωνσταντίνου Φαρσαλινού:https://www.facebook.com/konstantinos.farsalinos.37/posts/249308477034394

Eν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών σε συνθήκες σχεδόν άπνοιας, μαθαίνουμε σήμερα από γνωστό ελληνικό μέσο ενημέρωσης ότι το εμβόλιο της Moderna διατηρεί την αποτελεσματικότητα 93% και για τους 4-6 μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΤΙ?
Όσο κι αν ψάξει κανείς στο άρθρο δεν θα βρει σε τι αναφέρεται η αποτελεσματικότητα.
Μια ματιά στον ξένο τύπο λύνει την απορία. Αφορά λοιπόν την αποτελεσματικότητα από την συμπτωματική νόσο.
Ουδείς έχει αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα από τη συμπτωματική νόσο, κυρίως τη σοβαρή νόσο, και τη θνητότητα, όπως άλλωστε έχω παρουσιάσει επανειλημμένως (π.χ. πολύ πρόσφατη παρουσίαση των στοιχείων από την Αγγλία, με σοβαρό όφελος στη θνητότητα για τους άνω των 50 ετών - https://tinyurl.com/ex9y5aut).
Δεν αναφέρεται όμως ΠΟΥΘΕΝΑ στις μελέτες η αποτελεσματικότητα στη μόλυνση και τη μετάδοση. Αυτό είναι και το βασικό-μοναδικό κριτήριο επίτευξης τείχους ανοσίας.
Αλλά ακόμη και για την σοβαρή νόσο, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί μετά από τους 6 μήνες και πόσο τελικά θα κρατήσει η προστασία.
Τα στοιχεία από το Ισραήλ αρχίζουν να δείχνουν ότι θα αντιμετωπίσουμε και εκεί πρόβλημα τους επόμενους μήνες.
Ήδη το Ισραήλ ξεκίνησε τη χορήγηση 3ης δόσης, ενώ κανένας οργανισμός στην Ευρώπη δεν έχει δώσει άδεια για τη χορήγησης επιπλέον δόσης.
Επίσης, δεν υπάρχει καμία μελέτη αποτελεσματικότητας για την 3η δόση.
Η αποτελεσματικότητα δεν μετράται με έλεγχο αντισωμάτων.
Μετράται με κλινικό καταληκτικό σημείο, δηλαδή κίνδυνο μόλυνσης, νόσου, σοβαρής νόσου και θανάτου.
Υπάρχει επίσης και το ζήτημα της ασφάλειας, που και πάλι δεν μετράται με έλεγχο αντισωμάτων.
Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες ακραίας παραπληροφόρησης, εκφοβισμού και εκβιασμών, επιβεβαιώνονται πλήρως όσοι υποστηρίζουν ότι τείχος ανοσίας (σχεδόν εξαφάνιση του ιού, όπως συμβαίνει με την ιλαρά, την ερυθρά, την διφθερίτιδα κλπ) δεν πρόκειται να υπάρξει με τα συγκεκριμένα εμβόλια.
Επιβεβαίωση αποτελεί το Ισραήλ, όπου ξεκίνησε πάλι τη συζήτηση για lockdown.
Ένα θέμα που πλέον ξεπερνά τα όρια της ακραίας εμμονής και παράνοιας.
Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζει πλέον τους αποφασίζοντες και διαχειριστές του προβλήματος, τους "αιρετικούς" αρνητές της πραγματικότητας και οπαδούς της κρουσματολογίας, ως επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία. Και δεν βλέπω προοπτική να "συνέρχονται".
Εμμένουν στο αυτοκρατορικό ύφος της απόλυτης αμετροέπειας και αλαζονείας, με κεντρικό σύνθημα το "πείθω δια του εκβιασμού".
Συνεχίζουν λοιπόν την στρατηγική του κοινωνικού στιγματισμού, διχασμού και εκφοβισμού, που όχι μόνο δεν οδηγεί σε όφελος αλλά, αντίθετα, διογκώνει την αντίδραση.
Οι ήττες είναι συνεχείς και αδυσώπητες, σε όλους τους τομείς.
Η κοινωνία σε απόγνωση, παρακολουθεί την πτώση του αφηγήματος και των αφηγηματιών, και σύντομα θα υποστεί και θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου