Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Επειδή μου αρέσουν και τα εκλεκτά γλυκά: ένα υπέροχο ραβανί - μυρωδάτα αχλάδια με σοκολάτα

Αυτή την εποχή σε όλες τις λαϊκές βρίσκουμε πεντανόστιμα και ζουμερά αχλάδια, τα οποία είναι στην καλύτερή τους εποχή.
Με τα αχλάδια μπορούμε να ετοιμάσουμε υπέροχα μυρωδάτα επιδόρπια - ας ετοιμάσουμε μυρωδάτα αχλάδια με σοκολάτα
Θα χρειαστούμε:
6  αχλάδια
500gr. νερό
50gr μαύρη υγρή ζάχαρη
100gr. κουβερτούρα με περιεκτικότητα περίπου 55% μ ε 60% κακάο
1 ξυλάκι  κανέλα
20gr. βούτυρο αγελάδας
αμύγδαλα φιλέ
Και
- πλένουμε πολύ καλά τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι τους.
- τα βάζουμε όρθια σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, περίπου τρεις κούπες,
την κανέλα και τη ζάχαρη. 
- τα βράζουμε για 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά, από όταν αρχίσει ο βρασμός.
- μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα βγάζουμε προσεκτικά από το σιρόπι και αραδιάζουμε σε μια πιατέλα
- ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε να λιώσει μέσα στο σιρόπι που βράζει, χωρίς να ξεχάσουμε να βγάλουμε πρώτα το ξυλάκι της κανέλας
- ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας ξανά για να λιώσει και αυτό, και περιχύνουμε τα αχλάδια μας
- ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα και απολαμβάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου