Αυτή την εποχή σε όλες τις λαϊκές βρίσκουμε πεντανόστιμα και ζουμερά αχλάδια, τα οποία είναι στην καλύτερή τους εποχή.
Με τα αχλάδια μπορούμε να ετοιμάσουμε υπέροχα μυρωδάτα επιδόρπια - ας ετοιμάσουμε μυρωδάτα αχλάδια με σοκολάτα
Θα χρειαστούμε:
6 αχλάδια
500gr. νερό
50gr μαύρη υγρή ζάχαρη
100gr. κουβερτούρα με περιεκτικότητα περίπου 55% μ ε 60% κακάο
1 ξυλάκι κανέλα
20gr. βούτυρο αγελάδας
αμύγδαλα φιλέ
Και
- πλένουμε πολύ καλά τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι τους.
- τα βάζουμε όρθια σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, περίπου τρεις κούπες,
την κανέλα και τη ζάχαρη.
- τα βράζουμε για 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά, από όταν αρχίσει ο βρασμός.
- μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα βγάζουμε προσεκτικά από το σιρόπι και αραδιάζουμε σε μια πιατέλα
- ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε να λιώσει μέσα στο σιρόπι που βράζει, χωρίς να ξεχάσουμε να βγάλουμε πρώτα το ξυλάκι της κανέλας
- ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας ξανά για να λιώσει και αυτό, και περιχύνουμε τα αχλάδια μας
- ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα και απολαμβάνουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου