Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ματωμένο φεγγάρι-Ολική έκλειψη σελήνης την Παρασκευή

Ματωμένο φεγγάρι
Την Παρασκευή το βράδυ ας σηκώσουμε για λίγο ψηλά το κεφάλι, έστω και σαν προσευχή και ας ατενίσουμε την απεραντοσύνη του  κόσμου μέσα από το ματωμένο φεγγάρι,μήπως και γλυκάνει λίγο η ψυχή.
                                                                                    ntina
27 Ιουλίου 2018, μια πραγματικά σπάνια βραδιά με δύο υπέροχα αστρονομικά φαινόμενα.
Το φαινόμενο της ολικότητας θα λαμβάνει χώρα στον ανατολικό ορίζοντα, μόνο που αυτή τη φορά η Σελήνη δεν θα ναι μόνη … θα βρίσκεται πολύ-πολύ κοντά της και ο πλανήτης Άρης! Μάλιστα ο Άρης, την ίδια μέρα θα βρίσκεται σε αντίθεση και σε απίστευτα κοντινή απόσταση από την Γη, γύρω στα 58 εκατ. Km.
Το Αστεροσκοπείο της Πεντέλης θα είναι ανοικτό για το κοινό και με την συνδρομή των ερασιτεχνών αστρονόμων της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης με τα φορητά τους τηλεσκόπια, θα παρατηρήσουμε το σπάνιο (διπλό) φαινόμενο.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό από τις 20:00 έως 24:00.
Έναρξη μερικής έκλειψης Σελήνης: 27 Ιουλίου 2018, 21:24:27
Έναρξη ολικής έκλειψης Σελήνης: 27 Ιουλίου 2018, 22:30:15
Μέγιστο έκλειψης Σελήνης: 27 Ιουλίου 2018, 23:21:44
Πέρας ολικής έκλειψης Σελήνης: 28 Ιουλίου 2018, 00:13:11
Πέρας μερικής έκλειψης Σελήνης: 28 Ιουλίου 2018, 01:19:00
Το φαινόμενο θα έχει διάρκεια 1 ώρα και 43 λεπτά και είναι η μεγαλύτερης διάρκειας έκλειψη που θα σημειωθεί μέχρι και το 2100.
H επόμενη σεληνιακή έκλειψη που θα είναι ορατή από τη Βόρεια Αμερική, στις 21 Ιανουαρίου 2019, θα διαρκέσει μόνο μία ώρα και δύο λεπτά.
Η ζεστή μέρα του καλοκαιριού στις 27 Ιουλίου 2018 θα τελειώσει με την δύση του Ηλίου στις 20:39. Και ενώ θα περίμενε κανείς να αντικρύσει την Σελήνη από την άλλη μεριά του ορίζοντα -ανατολικά- σε φάση πανσέληνου, εκείνο το βράδυ θα παρατηρήσει κάτι άλλο… εντυπωσιακό και απόκοσμο!
Μια Ολική Έκλειψη Σελήνης ορατή από την Ελλάδα!
Η έκλειψη της Παρασκευής σύμφωνα με τον αστρολόγο Jamie Partridge,  πρόκειται να είναι "η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης αυτού του αιώνα", ενώ μπορεί να προκαλέσει έντονη συναισθηματική φόρτιση.
Η υπέρλαμπρη πανσέληνος θα χάνει σιγά σιγά την λαμπρότητά της και θα σκιάζεται, αφού θα μπαίνει μέσα στην σκιά της Γης από τις 21:24 έως τις 22:30.
Μετά τις 22:30 ο Σεληνιακός δίσκος θα αλλάζει χρώμα σε κίτρινο-χαλκοπορφυρό και μέχρι τις 23:22 το χρώμα της Σελήνης θα μετατραπεί σε βαθύ κόκκινο-μπορντό!
Έτσι, θα φαίνεται και αυτός λαμπρός και κόκκινος, όπου οι φωτογράφοι θα τον λατρέψουν που θα αποτελεί πρόσθετο κόσμημα στο φωτογραφικό κάδρο της ματωμένης Σελήνης!
Στοιχεία ολικής έκλειψης Σελήνης (ορατή από Ελλάδα)
Σύμφωνα με τη NASA, θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ολική έκλειψη του αιώνα μας και πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο το οποίο θα είναι ορατό σχεδόν από όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και από κάποια μέρη της Νότιας Αμερικής.
Το ματωμένο φεγγάρι είναι όταν το φεγγάρι εμφανίζεται μεγάλο στον ουρανό, έχοντας μια πορτοκαλί απόχρωση λόγω του φωτός του ήλιου που μπλοκάρεται από τη σκιά της Γης.
«Η έκλειψη της σελήνης επικεντρώνει την προσοχή στα συναισθήματα, τις προσωπικές σχέσεις, το σπίτι και την οικογένεια. 
Η μεγαλύτερη ολική έκλειψη σελήνης αυτού του αιώνα πρόκειται να έχει ισχυρή επιρροή στην ιδιωτική σας ζωή», τονίζει ο Partridge και εξηγεί:
«Η οργή και η απογοήτευση εξαιτίας του Άρη θα μπορούσαν εύκολα να ωθήσουν σε απερίσκεπτες ενέργειες λόγω μιας σκληρής πλευράς στον Ουρανό. 
Μια πιο ήπια επιρροή από τον Κρόνο θα κάνει λίγο πιο εύκολο να ηρεμήσουμε, ενώ κάποια σταθερά αστέρια δίνουν υπομονή και αποφασιστικότητα σε μια κρίση. 
Ωστόσο, αυτά τα ίδια αστέρια μπορεί να προκαλέσουν επιθετικότητα και συναισθηματικά προβλήματα».
«Η επιρροή του Άρη στην έκλειψη της σελήνης θα είναι ισχυρή και θα σας κάνει να νιώσετε δυνατοί, σέξι και γενναίοι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα γρήγορα ένστικτα και το αγωνιστικό σας πνεύμα για να υπερασπιστείτε το σπίτι και την οικογένειά σας», λέει ακόμα ο ειδικός και προσθέτει:
«Ωστόσο, θα είναι δύσκολο να ελέγξετε τα δυνατά σας συναισθήματα. Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε ευερέθιστοι, ανυπόμονοι ή ενθουσιασμένοι, είναι σημάδι ότι πρέπει να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε, διαφορετικά είναι πιθανό να χάσετε την ψυχραιμίας σας ή να ενεργήσετε παράλογα».
«Εάν δεν μπορείτε να ηρεμήσετε, προσπαθήστε να καταναλώσετε την ενέργειά σας σε κάτι ή κάποιον για το οποίο νοιάζεστε πραγματικά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από το καθάρισμα του σπιτιού, μέχρι του να κάνετε ένα αναζωογονητικό μασάζ σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο», καταλήγει.
πληροφορίες και από το:
noa.gr  και το: cnn.gr
Η κεντρική φωτογραφία με την έκλειψη της σελήνης είναι καλλιτεχνική απεικόνιση από εμένα
Οι φωτό του άρθρου είναι δικές μου από παλαιότερη έκλειψη της σελήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου