Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

26-02-2022 Οι εν αναστολή υγειονομικοί μαζί με Συνδικάτα, Σωματεία, Συλλογικοτήτες, συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια συνεχίζοντας να αγωνίζονται για Ελευθερία, Δημοκρατία, Υγεία, Δικαιοσύνη.

26-02-2022 Οι εν αναστολή υγειονομικοί μαζί με Συνδικάτα, Σωματεία, Συλλογικοτήτες, συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια συνεχίζοντας να αγωνίζονται για Ελευθερία, Δημοκρατία, Υγεία, Δικαιοσύνη.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν χαιρετισμοί συμπαράστασης από τα σωματεία και τις συλλογικότητες, ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή και επιστροφή στο Υπουργείο Υγείας.
Κατά τη διάρκεια της όλης εκδήλωσης ακούστηκαν για άλλη μια φορά τα συνθήματά τους  - 

-. Δεν είναι ο Ιός, είναι ο φασισμός
-. Από τον Καναδά ως την Αυστραλία οι λαοί παλεύουνε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
-. Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε
-. Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία.
-. Δεν είναι ο ιός, είναι ο φασισμός. 
-. Υγεία ελευθερία ζητά η κοινωνία.
-. Υποχρεωτικότητα και εκβιασμοί ταιριάζουν μόνο στους NAZI.
-. Παιδεία, υγεία, ελευθερία, με κ
ορονοϊό μας πήραν και τα τρία.
-. Οι αναστολές δεν φέρανε υγεία, κώλυσαν και νόσησαν ως και τα φορεία

      Το κείμενο που ακολουθεί είναι κοινή ανακοίνωση για την σημερινή συγκέντρωση, Διαδήλωση, Συνδικάτων, Σωματείων, Συλλογικοτήτων και υπογράφουν η  Κίνηση για την Ελευθερία
η Διεπιστημονική Ένωση Υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της Βιοηθικής

ΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
● Το φάντασμα ενός διογκούμενου ολοκληρωτισμού πλανιέται πάνω απ’ όλες τις χώρες. Οι κυβερνήσεις, πατώντας πάνω στην επιδημία, επιχειρούν να καταργήσουν τα δημοκρατικά και ατομικά μας δικαιώματα και να εγκαθιδρύσουν αποκρουστικά ολοκληρωτικά καθεστώτα «εκτάκτων συνθηκών».
● Η χώρα μας όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο σε σκληρότητα μέτρων «αντιμετώπισης της πανδημίας». Μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης και μνημονίων, βιώνουμε δύο χρόνια τώρα έκρηξη αυταρχισμού, όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, στοχοποίηση ολόκληρων οικονομικών κλάδων, παγίωση των πιο απαράδεκτων κοινωνικών διαχωρισμών.
● Δαιμονοποιούν και την κοινωνική ζωή τους συμπολίτες μας που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν, παρότι είναι γνωστό ότι και οι εμβολιασμένοι διασπείρουν τον ιό. Έκαναν στην πράξη υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, επί ποινή οικονομικής εξόντωσης (πρόστιμο 100 ευρώ και όχι μόνο). Ετοιμάζονται να απολύσουν εφτά χιλιάδες υγειονομικούς, για να περάσουν σε όλη την κοινωνία το μήνυμα ότι όποιος δεν πειθαρχεί στις κρατικές εντολές εξοντώνεται.
● Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση υπονόμευσε συνειδητά το δημόσιο σύστημα υγείας, αδιαφόρησε για την ανάπτυξη ενός συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, εγκατέλειψε στην τύχη τους τους ογκολογικούς ασθενείς, καρδιοπαθείς κ.ά. και ετοιμάζεται να κλείσει μια σειρά περιφερειακά νοσοκομεία. Αυτή η εγκληματική πολιτική για τη δημόσια υγεία είναι που πρώτα και κύρια ευθύνεται για την τεράστια αύξηση της θνησιμότητας.
● Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία! Βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας πώς ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία, η αποσιώπηση κάθε διαφορετικής άποψης και ο κοινωνικός κανιβαλισμός αυξάνουν υπέρμετρα τις επιπτώσεις της επιδημίας!
● Να αντισταθούμε: με την ελεύθερη σκέψη, την ελεύθερη πληροφόρηση και τον ελεύθερο λόγο, με την οργάνωση, την αλληλεγγύη, τους αγώνες!
● Αυτο-οργανωθείτε! Στη γειτονιά, τη δουλειά, τον επαγγελματικό σας κλάδο, ή οπουδήποτε αλλού. Απαιτήστε τα δικαιώματά σας! Οργανωθείτε στην Κίνηση για την Ελευθερία! Είναι μια μη κομματική κίνηση, που απευθύνεται σε κάθε δημοκρατικό πολίτη που θέλει να αντισταθεί στην αντιδημοκρατική εκτροπή.
● Όχι στην υποχρεωτικότητα!  Όχι στα green pass και τους διαχωρισμούς  Όχι στα πρόστιμα!  Να επιστρέψουν τώρα στις δουλειές τους οι υγειονομικοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου