Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Η θεωρία των Πέντε Στοιχείων και η ισορροπία του οργανισμού μας.

 

Η θεωρία των Πέντε Στοιχείων
Όταν το σώμα μας είναι σε ισορροπία, γνωρίζει ενστικτωδώς τι χρειάζεται.
Το κάθε τρόφιμο έχει την εποχή του,
το χρώμα του,
τη γεύση του και το στοιχείο του.
Τα όργανα μας το γνωρίζουν αυτό, εμείς;
Γεύση και επιθυμία
# Μια επιθυμία για μια συγκεκριμένη ομάδα τροφίμων αποτελεί συχνά φυσική νοημοσύνη του σώματος μας.
Είναι η επιθυμία για μια συγκεκριμένη διατροφή μέσα από συγκεκριμένη γεύση που σχετίζεται με το στοιχείο μας.
Έτσι είναι σοφό να δώσουμε προσοχή σε οποιαδήποτε ασυνήθιστη επιθυμία μας, που σχετίζεται με συγκεκριμένα τρόφιμα.
Το σώμα μας, όμως, γνωρίζει ενστικτωδώς τι χρειάζεται μόνο όταν βρίσκεται σε ισορροπία
Όταν αντιληφθούμε ότι ο οργανισμός μας λαχτάρα ανθυγιεινά τρόφιμα, τότε
κάποια ανισορροπία τον ταλαιπωρεί.
Έμφυτη νοημοσύνη
# Αν κάποιος έχει – π.χ – άψογη όραση και τα μάτια του βλέπουν τα πάντα και πάρα πολύ καλά, πιθανώς είχε έμφυτη νοημοσύνη και ξέρει να επιλέγει και να τρώει τρόφιμα, τα οποία τρέφουν τα μάτια και γενικά την όρασή του.
Η διαισθητική γνώση του σώματός μας – και ειδικά στις πολύ μικρές ηλικίες – κατηγοριοποιεί τα τρόφιμα όχι μόνο από τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλα – αλλά και από τη γεύση τους, από το χρώμα τους και από την περίοδο κατά την οποία παρέχουν τη βέλτιστη θρεπτική αξία τους.
Αυτό το ένστικτο προσφέρει στο σώμα μας την ευκαιρία να διαλέγει την τροφή του ανάλογα με την εποχή του χρόνου και να επωφελείται από συγκεκριμένες τροφές, οι οποίες υποστηρίζουν καλύτερα κάθε ένα από τα συστήματά του.
Και τώρα ας δούμε συνοπτικά τη θεωρία των Πέντε Στοιχείων , στην οποία στηρίζονται οι παραπάνω απόψεις...
read more:https://botanologia.gr/i-theoria-ton-pente-stoicheion-kai-i-isorropia-toy-organismoy-mas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου