Κουραμπιέδες λαδιού -Από τις συνταγές μου και από τετράδια συνταγών γυναικών του προηγούμενου αιώνα που έχουν μεταφερθεί μέχρι εμάς σήμερα στόμα με στόμα!
Σε προηγούμενο άρθρο που μιλούσαμε για τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα σας μίλησα για τους κουραμπιέδες με λάδι -και επειδή τα δυο αυτά γλυκά είναι τα καθιερωμένα γλυκά του Δωδεκαημέρου έχουμε χρόνο να ετοιμάσουμε τους λαδένιους κουραμπιέδες μας που σας υποσχέθηκα.
Λοιπόν -ας τους ετοιμάσουμε-
Κουραμπιέδες:το χριστουγενιάτικο γλυκό μας!
Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες γίνεται;
Δεν γίνεται,για αυτό ας δούμε πως μπορούμε να κάνουμε τους κουραμπιέδες με λάδι,με συνταγές που μας έρχονται από πολύ παλιά τότε που δεν χρησιμοποιούσαν βούτυρο,ειδικά στην Ελλάδα.
Και εδώ μιά παρένθεση για το βούτυρο που σήμερα έχει αντικαταστήσει το λάδι σε όλες σχεδόν τις συνταγές και είναι το βασικό συστατικό των κουραμπιέδων:
H προέλευση του βουτύρου δεν είναι βέβαιη,πιθανολογείται όμως ότι οι Χαλδαίοι και οι Βαβυλώνιοι ήταν οι πρώτοι που παρασκεύασαν βούτυρο πριν από 5.000 χρόνια.
Oι Μογγόλοι, οι Θιβετιανοί και οι Γερμανοί των αρχαίων χρόνων γνώριζαν επίσης να παρασκευάζουν βούτυρο.
Oι μεγάλοι,όμως,πολιτισμοί της αρχαιότητας, όπως ο...
read more:https://botanologia.gr/koyrampiedes-ladioy-syntages-poy-mas-erchontai-apo-palia/
Σε προηγούμενο άρθρο που μιλούσαμε για τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα σας μίλησα για τους κουραμπιέδες με λάδι -και επειδή τα δυο αυτά γλυκά είναι τα καθιερωμένα γλυκά του Δωδεκαημέρου έχουμε χρόνο να ετοιμάσουμε τους λαδένιους κουραμπιέδες μας που σας υποσχέθηκα.
Λοιπόν -ας τους ετοιμάσουμε-
Κουραμπιέδες:το χριστουγενιάτικο γλυκό μας!
Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες γίνεται;
Δεν γίνεται,για αυτό ας δούμε πως μπορούμε να κάνουμε τους κουραμπιέδες με λάδι,με συνταγές που μας έρχονται από πολύ παλιά τότε που δεν χρησιμοποιούσαν βούτυρο,ειδικά στην Ελλάδα.
Και εδώ μιά παρένθεση για το βούτυρο που σήμερα έχει αντικαταστήσει το λάδι σε όλες σχεδόν τις συνταγές και είναι το βασικό συστατικό των κουραμπιέδων:
H προέλευση του βουτύρου δεν είναι βέβαιη,πιθανολογείται όμως ότι οι Χαλδαίοι και οι Βαβυλώνιοι ήταν οι πρώτοι που παρασκεύασαν βούτυρο πριν από 5.000 χρόνια.
Oι Μογγόλοι, οι Θιβετιανοί και οι Γερμανοί των αρχαίων χρόνων γνώριζαν επίσης να παρασκευάζουν βούτυρο.
Oι μεγάλοι,όμως,πολιτισμοί της αρχαιότητας, όπως ο...
read more:https://botanologia.gr/koyrampiedes-ladioy-syntages-poy-mas-erchontai-apo-palia/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου