Η πολύτιμη ρίζα της ινούλας – πως την αποξηραίνουμε και πως κάνουμε το πανίσχυρο βάμμα της.
Τη ρίζα της ινούλας τη συλλέγουμε από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη, πριν το καινούργιο βότανο “αναπηδήσει” και αρχίσει να θεριεύει.
Καθαρίζουμε καλά τη ρίζα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την στεγνώνουμε για δύο με τρεις ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να αναπτύξει το υπέροχα απελευθερωτικό, χαλαρωτικό άρωμά της μόλις την τρίψουμε για λίγο ανάμεσα στα ακροδάκτυλά μας.
Για να κρατήσουμε ένα μέρος για τα ροφήματά μας, τη αποξηραίνουμε περισσότερες μέρες και την αποθηκεύουμε σε γυάλινο δοχείο,
την τοποθετούμε σε ξηρό και σκοτεινό ντουλάπι της κουζίνας μας, εμπλουτίζοντας το ιαματικό φαρμακείο μας.
Πως μπορούμε να κάνουμε βάμμα από τη ρίζα της ινούλας
Καθαρίζουμε και...
read more:https://botanologia.gr/vamma-inoylas-panischyro-iama-gia-tis-loimoxeis-tis-anapneystikis-odoy/
Τη ρίζα της ινούλας τη συλλέγουμε από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη, πριν το καινούργιο βότανο “αναπηδήσει” και αρχίσει να θεριεύει.
Καθαρίζουμε καλά τη ρίζα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την στεγνώνουμε για δύο με τρεις ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να αναπτύξει το υπέροχα απελευθερωτικό, χαλαρωτικό άρωμά της μόλις την τρίψουμε για λίγο ανάμεσα στα ακροδάκτυλά μας.
Για να κρατήσουμε ένα μέρος για τα ροφήματά μας, τη αποξηραίνουμε περισσότερες μέρες και την αποθηκεύουμε σε γυάλινο δοχείο,
την τοποθετούμε σε ξηρό και σκοτεινό ντουλάπι της κουζίνας μας, εμπλουτίζοντας το ιαματικό φαρμακείο μας.
Πως μπορούμε να κάνουμε βάμμα από τη ρίζα της ινούλας
Καθαρίζουμε και...
read more:https://botanologia.gr/vamma-inoylas-panischyro-iama-gia-tis-loimoxeis-tis-anapneystikis-odoy/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου