Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025

Το Σιτάρι – Μαϊμού !!

Η μεγαλύτερη διατροφική αλλαγή που δεν σου είπαν.
Το σιτάρι που τρως….. δεν είναι αυτό που νομίζεις.
Το σημερινό σιτάρι δεν μοιάζει με αυτό που έτρωγε η γιαγιά σου…
Αυτό που καλλιεργείται σήμερα δεν μοιάζει με εκείνο το παλιό, ψηλό, αδύνατο στάχυ που χόρευε στο χωράφι.
Το σιτάρι που τρώμε τώρα είναι κοντό, “φουσκωμένο” και φτιαγμένο για να παράγει ΠΟΛΥ και όχι για να σε θρέφει.
Κάπως σαν τον ξάδερφο που φούσκωσε στο γυμναστήριο, αλλά δεν μπορεί να τρέξει ούτε μέχρι το περίπτερο.
Το 1950 το σιτάρι υβριδοποιήθηκε.
Και υβριδοποιήθηκε για να έχει μεγάλη απόδοση η σοδειά!
Το υβριδοποίησαν έτσι ούτως ώστε να παράγεται ένα παχύ στέλεχος, για να αντέχει αυτή τη βαριά σοδειά σπόρων.
Οι αγρότες ισχυρίζονται ότι παράγουν έξι φορές μεγαλύτερη σοδειά ανά εκτάρι, με το υβριδοποιημένο σιτάρι.
Ο Dr Norman Borlaug , το 1969 βραβεύτηκε με το βραβείο Nobel για το υβριδοποιημένο του σιτάρι....
Ναι, βοήθησε στην επισιτιστική κρίση, αυτό όμως που ποτέ δεν αναφέρθηκε, είναι το τι προκάλεσε στο ανθρώπινο σώμα, την επίδραση αυτού του σιταριού στο ανθρώπινο σώμα.
Το αυθεντικό σιτάρι, είναι το Μονόκοκκο σιτάρι, το οποίο είχε μία πολλή ευθραυστη πρωτεϊνη ή γλουτενική δομή. Δεν είναι σίγουρο πότε φύτρωσε το Δίκοκκο σιτάρι, το οποίο δεν έχει τόσο εύθραυστη πρωτεϊνη ή γλουτενική δομή και, αυτό είναι το σιτάρι που υβριδιοποιήθηκε μέσω έντονης διασταύρωσης και πάραξε το υβριδικό σιτάρι που ξέρουμε σήμερα.
Αυτή η υβριδοποίηση παρήγαγε μία πολύπλοκή πρωτεϊνη ή γλουτενική δομή Το σιτάρι μετασχηματίστηκε με διαγονιδιακές, βιολογικές μεθόδους το 1992 και με μεθόδους Agrobacterium το 1997.
Υπολογίζεται ότι το 5% της πρωτεΐνης που βρίσκεται στο υβριδισμένο σιτάρι είναι νέες πρωτεΐνες που δεν βρέθηκαν σε κανένα από τα αρχικά φυτά σιταριού και αποτελούν μέρος του προβλήματος που έχει οδηγήσει σε αυξημένη φλεγμονή του συστήματος και δυσανεξία στη γλουτένη .
Αν κάποιος έχει ευερεθιστο έντερο και φάει αυτό το υβριδοποιημένο σιτάρι το οποίο υπάρχει ....
σε όλα τα ζυμαρικά, στο ψωμί,σε όλα τα γλυκά, σε όλα τα μπισκότα...δεν μπορεί να το διασπάσει επαρκώς .
Και τότε μόρια του θα περάσουν στο αίμα και αμέσως οι ανιχνευτές του σώματός λένε, " Λοιπόν, έχουμε κάποια μόρια τα οποία έρχονται" οπότε τα Ηωσινόφιλα και τα Βασεόφιλα στέλνονται για να το αντιμετωπίσουν.
Τα κοινά συμπτώματα της δυσανεξίας είναι αερια, φούσκωμα, θολούρα στο κεφάλι, αλλεργιες.....
Κάποιοι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν μέχρι να σταματήσουν το σιτάρι, μέχρι να το κόψουν 2 εβδομάδες…. και
Ξαφνικά ο εγκέφαλος… καθαρίζει.
Και αν σκεφτείς πόσοι τρώνε.. εκτός από το ψωμί τα μακαρόνια τις πίτσες ,πίτες και δημητριακά ή τοστ το πρωί, σάντουιτς το μεσημέρι, μπισκότο- κέικ το απόγευμα
…μιλάμε για σιταρο-overdose.
Πρόσθεσε τώρα την λεύκανση
Προσέθεσε τα διογκωτικα
Πρόσθεσε τα συντηρητικά
και κάνε τον σταυρό σου
πριν φας τον άρτον ημών τον επιούσιον.
Κόψε το σιτάρι για 14 μέρες και δες τι θα συμβεί !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου