Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ταξίδι στον χρόνο: 7 Φεβρουαρίου


Σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου αρχίζει να πωλείται το εξαιρετικά δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly, οι Beatles φτάνουν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και υπογράφεται η συνθήκη του Μάαστριχτ…
Monopoly
Το 1935 αρχίζει να πωλείται το εξαιρετικά δημοφιλές μέχρι σήμερα επιτραπέζιο παιχνίδι «Monopoly». Από τότε που ο Τσαρλς Ντάροου το πατένταρε το 1935, το έχουν παίξει περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι, καθιστώντας το έτσι το μεγαλύτερο σε αριθμό παικτών (εμπορικό) επιτραπέζιο στον κόσμο.
Οι Beatles στις ΗΠΑ
Το 1964 οι Beatles φτάνουν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Οι εμφανίσεις τους σε τηλεοπτικές εκπομπές τις επόμενες εβδομάδες απογειώνει τη φήμη τους και παγιώνει τη δύναμη της μουσικής «Βρετανικής Εισβολής».
Κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης
Το 1990 καταρρέει η Σοβιετική Ένωση. Η Κεντρική Επιτροπή του κομουνιστικού κόμματος συμφωνεί να παραδώσει το μονοπώλιο της εξουσίας που κατείχε εδώ και 73 χρόνια.
Συνθήκη του Μάαστριχτ
Το 1992 τα 12 μέλη της ΕΟΚ υπογράφουν τη συνθήκη του Μάαστριχτ, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την υιοθέτηση του κοινού νομίσματος, του ευρώ. Με τη συνθήκη η ΕΟΚ μετονομάζεται σε Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τσαρλς Ντίκενς
Το 1812 γεννιέται ο Τσαρλς Ντίκενς, κορυφαίος Βρετανός συγγραφέας, που διακρίθηκε για τα ρεαλιστικά μυθιστορήματά του που άσκησαν κριτική στην κοινωνική πραγματικότητα της εποχής του («Όλιβερ Τουίστ», «Μεγάλες Προσδοκίες» κ.ά.)
......................
το διάβασα στο:flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου