Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ο Πλανήτης Εννέα υπάρχει, σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA

καλλιτεχνική αναπαράσταση του πλανήτη 9

o Πλανήτης Εννέα είναι εκεί έξω και οι αστρονόμοι είναι αποφασισμένοι να το βρουν, σύμφωνα με νέα δήλωση της NASA.

στην πραγματικότητα, τα αυξανόμενα στοιχεία δείχνουν ότι είναι δύσκολο να φανταστούμε το ηλιακό μας σύστημα χωρίς τον αόρατο κόσμο-χωρίς αυτά που δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα!

ο υποθετικός πλανήτης πιστεύεται ότι είναι περίπου 10 φορές τη μάζα της Γης βρίσκεται στα σκοτεινά και εξώτερα σημεία του ηλιακού μας συστήματος, πέρα από τον Ποσειδώνα, και κινείται γύρω από τον Ήλιο σε απόσταση περίπου 500 φορές μεγαλύτερη από ό,τι ο πλανήτης μας.
ενώ ο μυστηριώδης αυτός κόσμος δεν έχει ακόμη βρεθεί , οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει πολλά παράξενα χαρακτηριστικά του ηλιακού μας συστήματος που εξηγούνται καλύτερα από την παρουσία του πλανήτη 9, σύμφωνα με τη δήλωση της NASA .
"εάν φανταστούμε ότι ο Πλανήτης 9 δεν υπάρχει, τότε δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύναμε με την ύπαρξή του.
ανέφερε ο κ. Konstantin Batygin, ένας πλανητικός αστροφυσικός στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας στην Πασαντένα- the California Institute of Technology in Pasadena.
το 2016, ο Batygin και ο συντάκτης Mike Brown, ένας αστρονόμος στο Caltech, δημοσίευσαν μια μελέτη που εξέταζε τις ελλειπτικές τροχιές έξι γνωστών αντικειμένων στην ζώνη Kuiper, μια μακρινή περιοχή από παγωμένα σώματα που εκτείνονται από τον Ποσειδώνα στον εξωτερικό διαστρικό χώρο.
τα ευρήματά τους αποκάλυψαν ότι όλα αυτά τα αντικείμενα της ζώνης Kuiper έχουν ελλειπτικές τροχιές που δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση και έχουν κλίση περίπου 30 μοίρες "προς τα κάτω"
τέλος, οι ερευνητές καταδεικνύουν πώς η παρουσία του Πλανήτη Εννέα θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί τα αντικείμενα της ζώνης Kuiper βρίσκονται σε τροχιά προς την αντίθετη κατεύθυνση από ό, τι άλλο στο ηλιακό σύστημα.
"κανένα άλλο μοντέλο δεν μπορεί να εξηγήσει την παράξενη κατάσταση αυτών των τροχιών υψηλής κλίσης", δήλωσε ο Batygin στη δήλωση του"
livescience.com
ntina panagiotou-taneatisgaleras.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου