Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΟΗΕ: Κάθε δέκα λεπτά, ένα παιδί πεθαίνει στην Υεμένη


Υπολογίζουμε ότι κάθε 10 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει στην Υεμένη από ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν» δήλωσε ο Γκέερτ Καπελέρε, περιφερειακός διευθυντής της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική,

Περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά έχουν απελπιστική ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη, μια εμπόλεμη χώρα που πλήττεται από λιμό, ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο του ΟΗΕ για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).

«Ο πόλεμος στην Υεμένη είναι δυστυχώς ένας πόλεμος εναντίον των παιδιών», δήλωσε ο Καπελέρε, υπογραμμίζοντας πως από τον Μάρτιο του 2015 σχεδόν 5.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί σοβαρά. «Χιλιάδες σχολεία και κέντρα υγείας έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί πλήρως», πρόσθεσε.

Η Υεμένη είναι η χώρα όπου η Σ. Αραβία, επικεφαλής ενός σουνιτικού συνασπιμού,  έχει εξσπολύσει στρατιωτικές επιχείρησης κατά των ανταρτών Χουτου, που είναι σιίτες και πρόσκεινται στο Ιράν. Και η Ελλάδα συζητά ακόμη σοβαρά να πουλήσει βλήματα όπλων στη Σ. Αραβία!

«Σήμερα είναι ορθό να πούμε ότι η Υεμένη είναι ένα από τα χειρότερα μέρη στη γη για να είναι κανείς παιδί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αμάν της Ιορδανίας.

«Δύο εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και σχεδόν όλα τα μικρά αγόρια και κορίτσια στη χώρα αυτή» έχουν απελπιστική ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, πρόσθεσε.

Ο ΟΗΕ,  εκφράζει φόβους ότι μπορεί να εκδηλωθεί στην Υεμένη «ο μεγαλύτερος λιμός» των τελευταίων δεκαετιών κι έχει καλέσει τον συνασπισμό να άρει γρήγορα τον αποκλεισμό που επιβάλλει στη χώρα, κάτι που αν δεν γίνει, «θα πεθάνουν χιλιάδες αθώα θύματα».
enallaktikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου