Σερβίρεται ιδανικά με γλυκό του κουταλιού περγαμόντο
Υλικά (για 4 άτομα)
αλεύρι για το ταψί
20 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ., και λίγο ακόμη, για το ταψί
520 γρ. ανθότυρο
50 γρ. μέλι
230 γρ. ζάχαρη
3 κρόκους αβγών
2 βανιλίνες
ξύσμα από 2 μανταρίνια
1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το ανθότυρο, το μέλι, τη ζάχαρη και τους κρόκους.
Ρίχνουμε το βούτυρο, τις βανιλίνες, το ξύσμα, τη μαστίχα και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Aφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο).
Βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού, διαπιστώνουμε αν είναι έτοιμο (η λάμα πρέπει να βγαίνει καθαρή).
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
~~~~~~~~~~~~
πηγή του άρθρου:tovima.gr
photo:google.gr
~~~~~~~~~~~
galatsinews:togalatsi.blogspot.gr
Υλικά (για 4 άτομα)
αλεύρι για το ταψί
20 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ., και λίγο ακόμη, για το ταψί
520 γρ. ανθότυρο
50 γρ. μέλι
230 γρ. ζάχαρη
3 κρόκους αβγών
2 βανιλίνες
ξύσμα από 2 μανταρίνια
1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το ανθότυρο, το μέλι, τη ζάχαρη και τους κρόκους.
Ρίχνουμε το βούτυρο, τις βανιλίνες, το ξύσμα, τη μαστίχα και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Aφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο).
Βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού, διαπιστώνουμε αν είναι έτοιμο (η λάμα πρέπει να βγαίνει καθαρή).
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
~~~~~~~~~~~~
πηγή του άρθρου:tovima.gr
photo:google.gr
~~~~~~~~~~~
galatsinews:togalatsi.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου