Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

σταφίδες,βιταμίνη C και σταφιδόψωμο

Οι σταφίδες είναι από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C στη φύση!

ας κάνουμε τη διατροφή μας ή τη νηστεία μας, πιο πλήρη και πιο χορταστική, με σπιτικό τρόπο.

Υλικά
2 φλιτζάνια νερό
Χυμό από 2 πορτοκάλια καλά σουρωμένο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
¾ φλιτζανιού σταφίδες
2 κουτ. του γλυκού ξηρή μαγιά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. του γλυκού κανέλλα
Εκτέλεση 
Αν έχετε αρτοπαρασκευαστή μπορείτε να αναμίξετε όλα τα υλικά αφήνοντας για το τέλος το αλεύρι και τη μαγιά, ενώ προσθέτετε τις σταφίδες όταν ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος.
Αν δεν έχετε αρτοπαρασκευαστή, αναμιγνύετε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, και την κανέλλα. Προσθέτετε το χυμό και το νερό και πλάθετε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Στο τέλος προσθέτετε τις σταφίδες και ζυμώνετε.
Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Στη συνέχεια την ξαναζυμώνετε και τη χωρίζετε σε μικρά μπαλάκια, όσα και τα σταφιδόψωμα που θέλετε να κάνετε υπολογίζοντας ότι θα γίνουν σχεδόν τριπλάσια.
Πλάθετε τα σταφιδόψωμα, τα βάζετε σε ταψιά και τα αφήνετε σκεπασμένα να διπλασιαστούν σε όγκο.
Ψήνετε στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
πηγή του άρθρου:neadiatrofis.gr
το είδα και στα:taneatisgaleras.blogspot.gr

galatsinews:togalatsi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου