Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Η συναρπαστική ιστορία πίσω από το παλαιότερο μήνυμα μέσα σε μπουκάλι

 

Η συναρπαστική ιστορία πίσω από το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Tο παλαιότερο,μέχρι σήμερα,μήνυμα σε μπουκάλι  βρέθηκε σε μιά παραλία της Δυτικής Αυστραλίας, από την Tonya Illman.
Η Tonya Illman βρήκε το μπουκάλι με το μήνυμα,που έμενε κρυμμένο για 131 χρόνια και 223 ημέρες, βόρεια του νησιού Wedge στις 21 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του συζύγου της, kym illman,και με τα όσα είπε στον Guardian Australia,αρχικά θεώρησαν  πως ήταν σκουπίδια, αλλά το μάζεψαν επειδή είχε κάποια ιδιαίτερα γράμματα και πίστεψαν πως θα ήταν ωραίο σε ένα από τα ράφια της βιβλιοθήκης τους.
Όταν όμως άρχισαν να το επεξεργάζονταν καλύτερα είδαν ότι ήταν κάτι το διαφορετικό.
Και έτσι ανακάλυψαν το χαρτάκι που ήταν κρυμμένο μέσα τυλιγμένο σαν τσιγάρο!
Και άρχισαν τις έρευνες.
Οι έρευνες έφτασαν μέχρι και τη Γερμανία, όπου και διαπιστώθηκε η προέλευσή του.
Το γερμανικό πλοίο Paula είχε ρίξει το μπουκάλι στις 12 Ιουνίου 1886 στον Ινδικό Ωκεανό, 590 μίλια ανοικτά των ακτών, στο πλαίσιο επιστημονικών πειραμάτων για την παρακολούθηση των θαλασσίων ρευμάτων και τη βελτίωση των θαλασσίων οδών,σύμφωνα με το BBC
Όπως ανακάλυψε,μετά από έρευνες και στο διαδίκτυο ο kym illman, αυτό ήταν μιά συνήθεια και έμοιαζε να περιλαμβάνεται σε μια εκστρατεία του Deutsche Seewarte, δηλαδή του Γερμανικού Ναυτικού Παρατηρητηρίου, για το οποίο μεταξύ 1864 και 1933 οι καπετάνιοι έριχναν στη θάλασσα από τα πλοία τους χιλιάδες μπουκάλια που περιείχαν τυποποιημένα μηνύματα τα οποία ο καπετάνιος κάθε πλοίου έπρεπε να συμπληρώνει.
Σε κάθε μήνυμα αναγράφονταν η ημερομηνία, το όνομα του πλοίου, οι συντεταγμένες για τη θέση του πλοίου, το λιμάνι αναχώρησης και το λιμάνι προορισμού.
Το συγκεκριμένο σημείωμα ανέφερε ότι το πλοίο Paula έπλεε από το Κάρντιφ της Ουαλίας στις Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες, εκεί όπου είναι η σημερινή Ινδονησία,
και κατά πάσα πιθανότητα το μήνυμα συνέταξε ο πλοίαρχος του πλοίου O. Diekmann, καθώς ο τύπος μελάνης και το χειρόγραφο που βρέθηκε αντιστοιχούσαν σε ένα ημερολόγιο που έκανε ο Diekmann στο μετεωρολογικό ημερολόγιο του πλοίου.
Επίσης το μήνυμα έλεγε πως αυτός που θα το ανακάλυπτε έπρεπε να το επιστρέψει στο πλησιέστερο γερμανικό προξενείο ή στην έδρα του Παρατηρητηρίου στο Αμβούργο.
Αυτό έκανε και ο  kym illman.
Hρθε σε επαφή με Ολλανδούς και Γερμανούς ερευνητές που επιβεβαίωσαν ότι το μπουκάλι όντως είχε κατασκευαστεί τον 19ο αιώνα στην Ολλανδία, το χαρτί και η έντυπη φόρμα ταίριαζαν με την εποχή και ότι το πλοίο Paula όντως είχε αποπλεύσει από το Κάρντιφ το 1886, όπως έγραφε το μήνυμα.
Το προηγούμενο παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που έχει ανακαλυφτεί ήταν μιά  καρτ-ποστάλ,108 χρόνων στη Γερμανία τον Απρίλιο του 2015, ανέφερε η Live Science .
Η νέα ανακάλυψη σπάζει το ρεκόρ κατά 23 χρόνια.

πηγή του άρθρου:livescience.com

η ιστοσελίδα του kym illman:kymillman.com

photo:kymillman.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου