Διατροφική αξία του αβγού της κότας
Σύνθεση του λευκώματος (ασπράδι):
Νερό 85-90%
Πρωτεΐνες (αλβουμίνες (λευκωματίνες)) 12%
Λίπος 0,25%
Τέφρα 0,6%
Υδατάνθρακες (κυρίως λακτόζη) 0,7%
Μικρές ποσότητες λεκιθίνης, χοληστερόλης, βιταμινών Β και ενζύμων
Συστατικά κρόκου:
Νερό 45-51%
Πρωτεΐνες 16-17%
Λίπος 31-36%
Τέφρα 1,3%
Υδατάνθρακες 0,2-1,1%
Τα συστατικά του αβγού αλλάζουν ιδιότητες μετά από ψήσιμο, τηγάνισμα ή κάποια άλλη διαδικασία.
Συστατικά συνταγής:
1η συνταγή:
1/2 πατάτα
1 αυγό
αλάτι πιπέρι
βούτυρο
παρμεζάνα
μαϊντανός
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου