Ένα απλό,ελαφρύ,άκρως γευστικό και υγιεινό πιάτο,γεμάτο λαχανικά και αρώματα!
Το πέστο καρότου ανακατεύεται με τα ζυμαρικά και τα στικς καρότου και προσθέτουν γεύση και χρώμα.
Τα πράσινα φύλλα του καρότου που πολλές φορές πετάμε είναι βρώσιμα με ιδιαίτερα θρεπτικά, πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες και πρωτεΐνες.
Περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από ότι η ρίζα του καρότου αλλά και κάλιο και ασβέστιο.
Το κάλιο στα φύλλα του καρότου είναι αυτό που τους δίνει μια πικρή γεύση, όμως ακριβώς και με τα αγριοράδικα.
Υλικά
125 γρ ζυμαρικά, βρασμένα al dente
1 καρότο
30 γρ πρασινάδα καρότων
65 γρ καρύδια
1 πρέζα πιπέρι
1/2 κουταλάκι κουρκούμι
½ κγ αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 ΚΣ ελαιόλαδο
χυμό ½ λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι την πρασινάδα των καρότων, τα καρύδια, το πιπέρι, το αλάτι, το σκόρδο, το κουρκούμι,το χυμό λεμονιού και σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας, μέχρι να αποκτήσει την υφή πάστας.
Βράζουμε τα ζυμαρικά με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε
Με τον αποφλοιωτή κόβουμε το καρότο σε λεπτές λωρίδες κι έπειτα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε στικς.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά τα στικς του καρότου, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μία κουταλιά της σούπας από το πέστο, ανακατεύουμε να λιώσουν και να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το υπέροχο πιάτο...
ntina
ιδέα από το:www.paxxi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου