Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Συνέντευξη τύπου στην μνήμη του δημοσιογράφου Τάκη Διαμαντή και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία

"ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 16/2 στις 12 το μεσημέρι στον τρίτο όροφο της ΕΣΗΕΑ, στην αίθουσα Γεωργίου Αναστασοπουλου, η σύντροφος του εκλιπόντος δημοσιογράφου Τάκη Διαμαντή, συνταξιούχος δημοσιογράφος Μαρίνα Βηχου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του του Τακη Διαμαντη και την επικρατούσα κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία.
Στην συνέντευξη θα παρευρεθούν να μιλήσουν ο καθηγητής Φαρμακολογιας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας και ο δικηγόρος και μέλος της Κίνησης για την Ελευθερία Δημήτρης Μπελαντής.
Επειδή η αίθουσα χωράει αυστηρά 20 άτομα παρακαλούνται να παρευρεθούν μόνο άτομα με δημοσιογραφική ιδιότητα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας
6937052664"

Ο Τάκης Διαμαντής πέθανε σε ηλικία 80 ετών. Δυό λόγια για το ποιος ήταν ο Τάκης Διαμαντής Ο δημοσιογράφος είχε γεννηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1942 και σπούδασε στη δημοσιογραφική σχολή «Όμηρος».
Η πορεία του άρχισε από το 1968, όταν εργαζόταν –αμισθί– στις εφημερίδες «Έθνος» και «Απογευματινή», ενώ, παράλληλα, ήταν στο εξωτερικό δελτίο της εφημερίδας «Ακρόπολις».
Την επόμενη χρονιά προσελήφθη στο «Χρήμα» και ύστερα από το κλείσιμό της επέστρεψε στην «Απογευματινή», που εργαζόταν έως και το 1971.
Συνέχισε την πορεία του στον περιοδικό Τύπο, ενώ από το 1978 κι έπειτα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ως ανταποκριτής στα Βαλκάνια κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας το 1991. Παράλληλα, συνεργάστηκε με τη «Deutsche Welle», τις εφημερίδες «Επικαιρότητα» και «Έθνος».
Εργάστηκε στο εξωτερικό δελτίο της Δημόσιας Τηλεόρασης επί σειρά ετών και διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού «ΑΝΤΙ» έως το 2008. Μιλούσε Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.
Όσοι τον γνώριζαν, μιλάνε για έναν άνθρωπο υπόδειγμα ήθους και συνέπειας, με ανεπτυγμένο αίσθημα συναδελφικής αλληλεγγύης καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού του βίου.
Ήταν ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας και ένας άνθρωπος με έμφυτη ευγένεια, ευθυκρισία και αρτιότητα χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου