Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Οι πρώτες αναφορές για τον καιρό του επερχόμενου χειμώνα

 

Οι πρώτες αναφορές για τον καιρό του επερχόμενου χειμώνα μας έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον μετεωρολόγο James Madden, του  Exacta Weather
Η Βρετανία μετά το θερμότατο καλοκαίρι που πέρασε θα μπορούσε να ζήσει τέσσερις μήνες χιονιά  μέσα στον “πιο ψυχρό χειμώνα για μια δεκαετίας”
Το Ηνωμένο Βασίλειο απόλαυσε ένα μακρύ καυτό καλοκαίρι, αλλά ο χειμώνας αναμένεται να φέρει σκληρές καιρικές συνθήκες,καθώς οι αλλαγές του καιρού θα αρχίσουν να φαίνονται ήδη από τον Νοέμβριο.
Το Ηνωμένο Βασίλειο  θα υπομείνει από τον Νοέμβριο “ασφυκτικές χιονοπτώσεις” οι οποίες δυνητικά θα οδηγήσουν στον ψυχρότερο χειμώνα της δεκαετίας μετά από το ρεκόρ ζέστης της καλοκαιρινής περιόδου, προειδοποίησε ο μετεωρολόγος  James Madden.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο υδράργυρος έφτασε και τους 35 βαθμούς Κελσίου τον Ιούλιο, καθώς η Βρετανία απολάμβανε ένα μακρύ καυτό καλοκαίρι, αλλά ο χειμώνας αναμένεται να ανταποκριθεί φέρνοντας σκληρές καιρικές συνθήκες.
Μιλώντας στο The Daily Express,ο μετεωρολόγο James Madden, του  Exacta Weather, προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα μπορούσε να γνωρίσει ακόμα και τέσσερις μήνες χιόνι αυτό το χειμώνα.
Ο καιρός αναμένεται να ψυχράνει πολύ νωρίτερα αυτό το έτος, προειδοποιώντας τους Βρετανούς να είναι προετοιμασμένοι.
Ο Νοέμβριος θα είναι ένας μεικτός από άποψη καιρού μήνας.
Θα φέρει θυελλώδεις ανέμους,βόρειους και βορειοδυτικούς,σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πρώτες χιονοπτώσεις.
Οι θερμοκρασίες για το μήνα αναμένονται να είναι κάτω του μέσου όρου.
“Όλες οι προβλέψεις μας για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν δείξει εδώ και αρκετό καιρό ότι ο Δεκέμβριος είναι πιθανόν να είναι πιο κρύος κατά μέσο όρο μήνας και περιμένουμε αρκετές περιόδους χιονιού σε ευρεία κλίμακα στις αρχές του μήνα.
“Η περίοδος μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς ενδέχεται σφοδρές χιονοπτώσεις και περιόδους πάγου.
“Φέτος το χειμώνα αναμένουμε δυνητικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες από την αρχή της σεζόν”.
Προέβλεπε επίσης ότι οι περίοδοι χιονιού θα συνεχιστούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, με την Express να αναφέρει ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επανάληψη του μεγάλου παγετού του 2010/11 τότε που είχαμε τον πιο ψυχρό χειμώνα από τότε που άρχισαν να κρατούνται αρχεία καιρού,τον Δεκέμβριο του 1910.
Σε αντίθεση το το Met Office δήλωσε ότι δεν παρέχει λεπτομερείς προβλέψεις πέραν των 30 ημερών.
Ωστόσο, και αυτοί είχαν εκδώσει μια κίτρινη προειδοποίηση για το διήμερο 22 και 23 Σεπτεμβρίου, αναφέροντας ότι οι βροχερές ήταν πιθανό να οδηγήσουν σε πλημμύρες σπιτιών και επιχειρήσεων.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina

πηγές:www.thesun.co.uk
www.express.co.uk
www.express.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου