Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Η Ουγγαρία καταργεί όλες τις απαιτήσεις εισόδου για τον COVID-19

Οι ταξιδιώτες από άλλες χώρες που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ουγγαρία δεν απαιτείται πλέον να πληρούν τους κανόνες εισόδου, καθώς οι αρχές της τελευταίας αποφάσισαν να άρουν όλους τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.
Η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους, δεν απαιτείται πλέον να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης. Επιπλέον, εξαιρούνται επίσης από την απαίτηση να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19 που λήφθηκε πριν από την είσοδο, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com .
Αυτό σημαίνει ότι πλέον θα επιτρέπεται σε όλους η είσοδος στην Ουγγαρία χωρίς περιορισμούς, εφόσον έχουν άλλα έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα, σε αυτήν την περίπτωση, διαβατήριο ή βίζα για όσους δεν μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς βίζα.
«Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που είχαν επιβληθεί στο παρελθόν λόγω της κατάστασης της επιδημίας έχουν αρθεί. Σύμφωνα με αυτό, είναι δυνατή η είσοδος στο έδαφος της Ουγγαρίας μέσω δημόσιας οδικής, σιδηροδρομικής, θαλάσσιας και εναέριας κυκλοφορίας – ανεξάρτητα από την ιθαγένεια και την προστασία από τον κορωνοϊό – αλλά και άλλους γενικούς όρους εισόδου (π.χ. έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο) πρέπει να παρασχεθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ουγγρικών αρχών.
Οι ειδικοί στα ταξίδια πιστεύουν ότι η κατάργηση των κανόνων εισόδου θα βοηθήσει την Ουγγαρία να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και να τονώσει την οικονομία της χώρας. Η χώρα αναμένεται να σημειώσει αυξημένο αριθμό επισκεπτών τους επόμενους μήνες.
Εκτός από την άρση των κανόνων εισόδου για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, η Ουγγαρία έχει επίσης καταργήσει την πλειονότητα των εθνικών περιορισμών COVID-19.
Οι ταξιδιώτες, καθώς και οι πολίτες της Ουγγαρίας, δεν υποχρεούνται πλέον να προσκομίζουν δελτίο εμβολιασμού ή ανάρρωσης όταν έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ, καφέ, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφους, εμπορικά κέντρα και άλλες εκδηλώσεις.
Επιπλέον, οι αρχές της χώρας αποφάσισαν επίσης να καταργήσουν την απαίτηση χρήσης μάσκας όταν βρίσκεστε σε διαφορετικούς κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Εκτός από την Ουγγαρία, δύο άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου – η Ισλανδία και η Νορβηγία – και δύο άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – η Σλοβενία ​​και η Ιρλανδία – έχουν ήδη αφαιρέσει όλα τα μέτρα τους.
Από τον περασμένο μήνα, οι ταξιδιώτες μπόρεσαν να εισέλθουν στην Ισλανδία χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσουν κανέναν κανόνα εισόδου ή εθνικούς κανόνες για τον COVID-19.
Η Νορβηγία τερμάτισε όλους τους περιορισμούς της στις 12 Φεβρουαρίου επίσης. Η χώρα επιτρέπει πλέον την είσοδο χωρίς περιορισμούς σε όλους τους ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή τη χώρα προέλευσής τους.
Οι σλοβενικές αρχές σημείωσαν επίσης ότι όλοι εξαιρούνται πλέον από την είσοδο και τους εσωτερικούς περιορισμούς.
Ομοίως, η Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι από τις 6 Μαρτίου, κανείς δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να τηρεί τους κανόνες εισόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου