Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Nikola Tesla

Στις 13 Μαρτίου 1895, ένα εξαώροφο κτίριο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης καταστράφηκε από πυρκαγιά. 
Η πυρκαγιά προφανώς ξεκίνησε από το υπόγειο, όπου ένας φύλακας άφησε αναμμένο έναν καυστήρα αερίου, ενώ έκανε τους νυχτερινούς ελέγχους του. 
Δυστυχώς, ολόκληρος ο τέταρτος όροφος του κτιρίου ήταν το εργαστήριο που κατείχε ο Nikola Tesla, το οποίο κατέρρευσε στον δεύτερο όροφο σε πλήρη ερείπια. 
Όταν τα τρομερά νέα έφτασαν στον Tesla, κλειδώθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του για περίπου μία ώρα μέχρι να βρει τελικά το κουράγιο να δει την καταστροφή με τα μάτια του. 
Όταν έφτασε στον τόπο του εγκλήματος, στο πρόσωπό του διακρινόταν το πιο φοβερό πένθος, και ακόμη και οι πιο συμπονετικές εκφράσεις δεν μπόρεσαν να τον θεραπεύσουν από τη θλίψη του. 
O Tesla δεν είχε ασφαλίσει το εργαστήριό του, και οι απώλειες κυμαίνονταν σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.
Λέγεται ότι το εργαστήριο του Tesla ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη στη γη, και εκτός από εργαστήριο πειραματισμού και εφευρέσεων, ήταν και κάτι σαν ιδιωτικό μουσείο, 
όπου ο εφευρέτης αποθήκευε πολυάριθμες μηχανές και άλλες συσκευές από περασμένους κόπους και πειράματα. 
Τα συντρίμμια των πρόσφατα ανεπτυγμένων ηλεκτρικών και μηχανικών ταλαντωτών του που προορίζονταν να φέρουν λιγότερο ακριβή ενέργεια και φως στο κοινό ήταν μια τρομερή απώλεια, αλλά το μεγαλύτερο πλήγμα ήταν η καταστροφή των πολλών σημειώσεων και εγγράφων από την εμμονική του έρευνα για τις ηλεκτρικές και μηχανικές έρευνές του. 
Ο Τέσλα θα επέστρεφε αργότερα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του σε βαθύτατη κατάθλιψη κλειδωμένος μακριά από τον κόσμο και όλους όσους του πρόσφεραν συλλυπητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου