Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Ανοιχτή επιστολή της ομάδας Σκεπτόμενοι Γονείς και Ενεργοί Πολίτες προς την Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ελλάδος

Αγαπητοί μας φίλοι-φίλες
Πέρασαν ακριβώς δύο χρόνια από την αποστολή της αρχικής μας επιστολής τον Δεκέμβριο του 2021, σε όλους τους αρμόδιους φορείς, με προβληματισμούς και καίρια ερωτήματα επιστημονικά τεκμηριωμένα, για τον εμβ0λιασμό των παιδιών με τα νέας γενιάς και υπό όρους κυκλοφορίας σκευάσματα Απάντηση δεν δόθηκε από κανέναν, ήρθαν όμως τα γεγονότα και επαλήθευσαν αυτά που είχαμε επισημάνει. 
Η μη επίτευξη τοίχους ανοσίας και οι εμβoλιασμένοι, 
κολούν, 
μεταδίδουν, 
νοσούν και κάποιοι, πεθαίνουν. 

Η προτροπή στους γονείς για να εμβ0λιάσουν τα παιδιά τους, θέτοντάς στα σε κίνδυνο από ένα μη δοκιμασμένο σκεύασμα, ενώ ΟΛΟΙ αναγνώριζαν ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον ιό, ήταν για να μην μεταδώσουν ως ανεμβ0λίαστα τον ιό στους ηλικιωμένους.
Με έκπληξή μας, τέλη Οκτωβρίου, διαβάσαμε δημοσιεύματα για έκκληση των παιδιάτρων για διευκόλυνση του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων εναντίον του Sars-Cov-2 , γιατί τα διαθέσιμα ραντεβού είναι μόνο καθημερινές πρωινές ώρες, όταν τα παιδιά βρίσκονται στο σχολείο και οι περισσότεροι γονείς στην εργασία τους.
Ως Σκεπτόμενοι Γονείς και Ενεργοί Πολίτες, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι, γι΄αυτό συντάξαμε και αποστείλαμε σήμερα 8 Δεκεμβρίου επιστολή στην Ομοσπονδία τους, με κοινοποιήσεις :
Από: Σκεπτόμενοι Γονείς και Ενεργοί  Πολίτες                                             
Προς: Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ελλάδος
Κοινοποίηση: Υπουργείο Υγείας
            Υπουργό Υγείας
            Υφυπουργό Υγείας
             Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας
             Επιτροπή Λοιμωξιολόγων
             Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής
             Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
             Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος - Π.Ι.Σ
             Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών - Ι.Σ.Α 
             Ιατρικός Σύλλογος  Θεσσαλονίκης - ΙΣΘ
            Ένωση Ελευθερο-επαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής - Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ. 
            Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν.Θεσσαλονίκης             
             Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία
             Υπουργείο Παιδείας
            Διδασκαλική Ομοσπονδία της Ελλάδας (ΔΟΕ)
            Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)
            Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε )
            Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής (Π.Ε.Σ.Ε.Α.)
            Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)   
            Δημοσιογράφοι Υγείας 
Aξιότιμοι κυρίες /κύριοι,
Με έκπληξή μας, διαβάσαμε για τη νέα επιστολή της Ομοσπονδίας σας με την οποία ζητήσατε  από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας τη διευκόλυνση του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων εναντίον του  SARS-Cov-2,  καθώς όπως λέτε,  είναι δυσχερής η  πρόσβασή  τους στα εμβολιαστικά κέντρα.  [συνημμένο  αρχείο 1ο]  
Ομοίως και  τον  Ιανουάριο του 2023, η Ομοσπονδία  σας είχε  εκφράσει βαθιά ανησυχία  «για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά του Covid-19  μεταξύ των παιδιών» συνεχίζοντας τις  συστάσεις και τις  προτροπές για εμβολιασμούς ακόμα και στις πολύ μικρές ηλικίες (άνω των 6 μηνών έως 5 ετών),  υπενθυμίζοντας το κάλεσμα της Διεθνούς Ένωσης Επιδημιολόγων για καθολικό εμβολιασμό του παιδιατρικού πληθυσμού, όπως  δημοσιεύτηκε  στην  εφημερίδα  ''Καθημερινή''.
 Aλλά και τον Ιούλιο 2023 σε Δελτίο Τύπου  της Ομοσπονδία σας διαβάζουμε:  
"Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ εμβολιάζει και ενημερώνει 10 απομακρυσμένους δήμους ανά την Ελλάδα μέσω της εκστρατείας «ΟΜΠΡΕΛΑ»  με  θέμα: «Δράση ΟΜΠΡΕΛΑ - Ενημέρωση Κοινού & Εμβολιασμοί σε Δήμους".
Μια δράση, που επικεντρώνεται στη σημασία του εμβολιασμού, ειδικά για τον ιό HPV, τον COVID-19 και τη μηνιγγίτιδα».   https://paranesti.gr/post/1777
Προφανώς σας διαφεύγει ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν σταματήσει τους εμβολιασμούς στα παιδιά κατά της CΟVID  19 και επιπλέον  η Ελληνική  Πολιτεία  (Υπουργείο Υγείας και Επιτροπή Εμβολιασμών) δεν συνιστά  τον εμβολιασμό των παιδιών, παρά  μόνον αυτών που είναι σε υψηλό κίνδυνο για λοίμωξη από κορωνοϊό (πχ. υποκείμενα νοσήματα κλπ). 
Το ίδιο ισχύει για τους ενήλικες όπου προτείνεται σε ηλικίες άνω των 60 ετών και δη με υποκείμενα νοσήματα. 
Παρά ταύτα εσείς παρεμβαίνοντας στις επίσημες συστάσεις και στα διεθνώς υπάρχοντα επιστημονικά ευρήματα θανάτων-παρενεργειών και αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού συστήματος,  συνεχίζετε να παροτρύνετε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά του κορωνοϊού. 
Γνωρίζετε κάτι παραπάνω που διαφεύγει των ευρημάτων και των συστάσεων της Διεθνούς  Επιστήμης;
Σε αντιπαραβολή, τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν αποτρέπουν τη νόσηση και τη μετάδοση του ιού,  η  προστασία εξασθενεί  σε σύντομο  διάστημα, απαιτούνται συχνές επαναλαμβανόμενες δόσεις,  ενώ ταυτόχρονα ενοχοποιούνται για πλείστες όσες ανεπιθύμητες ενέργειες, αλλά ακόμη και για θανάτους. [Βλέπετε  σχετική βιβλιογραφία -συνημμένο  αρχείο  2ο ]  
Επιπλέον η άδεια τους εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς μη πλήρους αδειοδότησης (υπό όρους κυκλοφορίας). 
Επιστημονικά δεδομένα πλέον αποδεικνύουν ότι τα παιδιά δεν νοσούν σοβαρά, η θνητότητα είναι σχεδόν μηδενική, το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο είναι εξαιρετικά σπάνιο και η θνητότητα από αυτό είναι κάτω του 1% (π.χ., 0.8%).  [συνημμένο  αρχείο  3ο ]  
Επειδή το θέμα  είναι κρίσιμο και θέτει σε σοβαρό προβληματισμό χιλιάδες γονείς σε όλη την χώρα, θα παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε στα παρακάτω:
-          Γιατί και  σε ποια επιστημονικά  στοιχεία  επιμένετε στη γενική χορήγηση  των συγκεκριμένων εμβολίων σε παιδιά 6 μηνών και άνω;
-          Γνωρίζετε αν έχουν γίνει  κλινικές μελέτες του συγκεκριμένου εμβολίου σε παιδιά και σε τι αριθμό παιδιών;
-          Γνωρίζετε αν  έχει   ελεγχθεί η ασφάλεια συγχορήγησης του εμβολίου με άλλα εμβόλια;
-          Γνωρίζετε αν έχει μελετηθεί η μακροχρόνια ασφάλεια του εμβολίου στα παιδιά; Σε τι αριθμό παιδιών και για πόσο χρονικό διάστημα;
-         Γνωρίζετε αν επιτρέπεται και αν αυτό είναι ηθικό να κυκλοφορεί εμβόλιο για το οποίο έχουν γίνει αποδεκτοί και από τις Ρυθμιστικές Αρχές (EMA και VAERS) εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι και  παρενέργειες; 
Να σημειώσουμε ότι σχετικά ερωτήματα για τα εμβόλια  νέας γενιάς (mRNA) κατά του κορωνοιού, είχαν τεθεί στην αρχική μας επιστολή η οποία  στάλθηκε τον  Δεκέμβριο 2021σε όλους τους  αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό  και  σε όλους τους Ιατρικούς συλλόγους  της χώρας μας, προκειμένου να προλάβουμε  κάθε πιθανή βλάβη στα παιδιά από  τα  συγκεκριμένα   σκευάσματα,  καθώς  έχουν έναν  εντελώς  διαφορετικό μηχανισμό  δράσης  από τα κλασσικά εμβόλια, αφού κανένα  κλασικό εμβόλιο  δεν δίνει εντολές  να παράξει ο  ίδιος ο οργανισμός  ''πρωτεΐνη ακίδα''  ενός μολυσματικού ιού.                                  
 Η επιστολή μας μεταξύ άλλων είχε κοινοποιηθεί και σε σας  «Ένωση Ελευθερο-επαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής» - Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.  καθώς και  στην «Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν.Θεσσαλονίκης»   στις  7 Δεκεμβρίου 2021  και  είχε αποσταλεί ηλεκτρονικά στις  ηλεκτρονικές  διευθύνσεις : info@paidiatroi-attikis.gr, enosi.elpaidatt@gmail.com,
Είναι κρίσιμο να σημειωθεί δε ότι οι Γονείς, παρόλο που δεν είναι ειδικοί, επιβεβαιώθηκαν για  όλους τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα που έθεσαν για τα εμβόλια νέας  γενιάς κατά  του κορωνοιού,  βάσει των επιστημονικών δεδομένων που έχουν παραθέσει  στην  επιστολή τους:
(Επιστολή  801 Γονέων - Σκέψεις και  Ερωτήματα για  τον εμβολιασμό  των παιδιών με τα νέα εμβόλια  κατά του κορωνοιού) 
Επίσης, στο διαδίκτυο (www.loimoxi.blogspot.com) υπάρχει ανάρτηση (25-01-2023) του γνωστού Παιδιάτρου – Λοιμωξιολόγου και πρώην διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών) Θεσσαλονίκης  κ. Ι. Θ. Καβαλιώτη,  ο οποίος απευθύνεται δημόσια στην Ομοσπονδία σας, θέτει καίριες ερωτήσεις σε σχέση με το εμβόλιο και την τότε παρόμοια θέση σας και ζητά απαντήσεις από εσάς. [συνημμένο αρχείο  4ο]   
Δεδομένου οτι αφορούν άμεσα  την υγεία  των παιδιών μας, περιμένουμε και  εμείς απαντήσεις σε αυτά τα καίρια ερωτήματα, που σας θέτει ο κ. Καβαλιώτης όπως:     
 « Ένα εμβόλιο μεταξύ άλλων θα πρέπει:
·       να προστατεύει από τη νόσο
·       να προστατεύει από τη βαριά νόσηση και νοσηλεία
·       να προστατεύει από τη μοιραία κατάληξη της νόσου
·       να εμποδίζει την πρόσληψη του παθογόνου
·       να εμποδίζει τη μετάδοση του παθογόνου
·       να μην έχει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες σε ικανή συχνότητα
·       να μην προκαλεί τον θάνατο 
Ποιο από τα παραπάνω ισχύει για το εμβόλιο του κορωνοϊού; 
Θα παρακαλούσα την ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ελλάδος να απαντήσει στο ερώτημα με παρρησία και επιστημονική τεκμηρίωση (στοιχεία κλπ). 
Τι πιστεύει η ίδια και τι ευθύνη παίρνει για αυτά που προτείνει; ... ». 
Απαντήσεις όχι μόνον δεν δόθηκαν, αλλά αντίθετα προχωρήσατε και στη δεύτερη πρόσφατη επιστολή, ωθώντας  για περαιτέρω εμβολιασμό των παιδιών!
 Όλη  αυτή κατάσταση  δημιουργεί  σύγχυση στους γονείς. 
Η  σχέση κάθε γονέα με τον παιδίατρο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη  και είναι πολύ σημαντικό για όλους να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη προς αυτούς.  
Δεδομένου οτι  εσείς ως Ομοσπονδία τους εκπροσωπείτε επισήμως, αναμένουμε τις απαντήσεις σας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ό,τι συστήνετε για την υγεία και τις ζωές των παιδιών μας. 
Ο λόγος που εμβολιάζουμε τα παιδιά μας είναι για να προφυλαχθούν από μια συγκεκριμένη ασθένεια και δεν θέλουμε να προκαλούνται άλλες μετά τον εμβολιασμό τους ή να χάνουν μέχρι και την ίδια τους τη ζωή. 
Έχουμε χρέος όλοι πέρα και πάνω από κάθε όφελος και  συμφέρον  να  προστατέψουμε  τη  ζωή των  παιδιών  μας. 
Παρακαλούμε ως συγκροτημένες  ομάδες, σωματεία  και  συλλογικότητες  που αντιπροσωπεύουμε χιλιάδες γονείς, πολίτες, υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς και λοιπούς  επιστήμονες, όπως μας κοινοποιήσετε τεκμηριωμένες επιστημονικά απαντήσεις, πιστεύοντας ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε. 
Εάν η προτροπή σας δεν τεκμηριώνεται παρακαλούμε να την αποσύρετε. 
Σε περίπτωση  που και πάλι δεν μας απαντήσετε, επιφυλασσόμεθα αρμοδίως.
Με  εκτίμηση,
Σκεπτόμενοι  Γονείς και  Ενεργοί  Πολίτες 
 *Υ.Γ  Παρακαλούμε πολύ, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την παραλαβή της επιστολής από την υπηρεσία σας, να μας αποστείλετε τον αριθμό πρωτοκόλλου της καταχώρησης.
Την επιστολή μας συνυπογράφουν:
1. Ελεύθερα Σκεπτόμενοι Ιατροί - ΕΛΕΥ.Σ.Ι.
2. Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας - Π.Ο.Ε.Υ
3. Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας -ΣΥΔΕ -Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας
4. Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία -Ε.Υ.Ε
5. Κίνηση Εκπαιδευτικών M.A.Z.I (Μέτωπο Αυτοδιάθεσης Ζωής και Ισότητας )
6. Παγκόσμια Συμμαχία για την Ελευθερία – Ελληνική ομάδα WFA
7. Δρόμοι για την Ελευθερία
8. Αγωνιζόμενοι Πολίτες Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου