Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

σκέψεις...απόψεις...

Δεν ¨καταπίνουμε¨ τα λόγια μας από φόβο μην προκαλέσουμε σύγκρουση  επειδή πιστεύουμε ότι είναι προτιμότερο  να διατηρούμε την ειρήνη  ανάμεσα μας.
Αυτή η ειρήνη είναι απατηλή. Μέσα μας υποβόσκει ένα βίαιο συναίσθημα όταν δεν λέμε τίποτα, ετσι αυξάνουμε την αίσθηση της μνησικακίας μέχρι που η κατάσταση γίνεται αφόρητη.
Τότε, είτε ξεσπάμε βίαια πάνω στον άλλο, είτε καταπίνουμε τα συναισθήματά μας για άλλη  μια φορά, και τότε συμβαίνει ο καρκίνος ή η οξεία ασθένεια, που μας καλεί να εξετάσουμε προσεχτικά την ανισορροπία που εμείς έχουμε δημιουργήσει .
Το να τολμάμε τη σύγκρουση, είναι το να μάθουμε να μιλάμε για τα πράγματα που μας ενοχλούν, ήρεμα, χωρίς υπεκφυγές.
Το να μάθουμε να εκφράζουμε  με ειλικρίνεια το τι μας συμβαίνει, είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους.
δεν κρατάμε τίποτα μέσα μας...
Αν καταπίνουμε τα συναισθήματά μας  τότε συμβαίνει ο καρκίνος ή η οξεία ασθένεια που μας καλεί να εξετάσουμε προσεχτικά την ανισορροπία που έχουμε δημιουργήσει
Τολμάμε τη  σύγκρουση,
Μιλάμε για τα πράγματα που μας ενοχλούν ήρεμα χωρίς υπεκφυγές.
Εκφράζουμε  με ειλικρίνεια το τι μας συμβαίνει, είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους.
Όσο κι αν μας εκπλήσσει, υπεύθυνοι για τα σοκ, το  στρες ,τις εσωτερικές συγκρούσεις, δεν είναι ποτέ  οι άλλοι, ούτε τα γεγονότα.
To παν είναι πώς μεταφράζουμε  τα γεγονότα.
Δε λέω, δύσκολο, όμως όλα μαθαίνονται, πάντα δίπλα σ έναν καλό δάσκαλο...
photo:kubota

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου