Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που χειραγωγούν το ανθρώπινο νευρικό σύστημα, σκέψεις, συναισθήματα, αντιλήψεις και παρεκκλίνουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα

Στις 9 Δεκεμβρίου 2023, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου, όπου ανέφερε ότι κατέληξε σε πολιτική συμφωνία με το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης "για ένα νομοσχέδιο που διασφαλίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη στην Ευρώπη είναι ασφαλής, σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα και τη δημοκρατία"
Το μελλοντικό νομοσχέδιο υποτίθεται ότι απαγορεύει τα «συστήματα AI που χειραγωγούν την ανθρώπινη συμπεριφορά για να παρακάμψουν την ελεύθερη βούλησή τους!
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, οι βουλευτές "συμφώνησαν" επίσης σε "σαφείς υποχρεώσεις" όσον αφορά τα "συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων" 
Κανείς και πουθενά δεν ανέπτυξε αυτά τα ζητήματα.
Σε απάντηση στην αναφορά στην αναφορά αρκετών εκπροσώπων και μελών των παγκόσμιων οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Dolors Montserrat, παρέθεσε το προπαρασκευαστικό έγγραφο του ΕΚ, το οποίο ανέφερε:
"Η διάθεση στην αγορά, η θέση σε λειτουργία ή η χρήση ορισμένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης με στόχο ή ως αποτέλεσμα την υλική παραμόρφωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όπου είναι πιθανό να προκληθούν σωματικές ή ψυχολογικές βλάβες, θα πρέπει να απαγορεύεται. 
Αυτός ο περιορισμός θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι περιλαμβάνει νευροτεχνολογίες υποβοηθούμενες από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση, τη χρήση ή την επιρροή νευρωνικών δεδομένων που συγκεντρώνονται μέσω διεπαφών εγκεφάλου-υπολογιστή, στο βαθμό που παραμορφώνουν ουσιωδώς τη συμπεριφορά ενός φυσικού προσώπου με τρόπο που προκαλεί ή είναι πιθανό να προκαλέσει σημαντική βλάβη σε αυτό ή σε άλλο άτομο"
Αυτές οι δηλώσεις αναφέρονται και κρύβουν τη δυνατότητα μαζικής χειραγώγησης του ανθρώπινου νευρικού συστήματος, όπως σκέψεις, συναισθήματα, αντιλήψεις, λειτουργία εσωτερικών οργάνων ή ακόμα και πρόκληση θανάτου ανθρώπων, από απόσταση. 
Είναι προφανές ότι μόνο όταν ελέγχονται από απόσταση οι εγκέφαλοι των ανθρώπων, τα συστήματα AI μπορούν να "χρησιμοποιηθούν για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών και τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων" διαμορφώνοντας τις  πολιτικές απόψεις των ψηφοφόρων και επιβάλλοντας την απόφασή τους να ψηφίσουν συγκεκριμένα κόμματα ή πρόσωπα.
Για το θέμα αυτό, 11 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων απάντησαν στην Dolors Montserrat:
"Μας ανησυχεί βαθύτατα η απάντησή σας στην αναφορά 0716/2023.
Αφού μελετήσαμε τις πληροφορίες για τη συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ για τη νομοθεσία για την τεχνητή νοημοσύνη (δείτε αυτό και αυτό ), δεν βλέπουμε την ειλικρινή πρόθεσή τους να αποτρέψουν τη χειραγώγηση των συναισθημάτων ανθρώπινης σκέψης κ.λπ. από κυβερνητικούς φορείς με τη χρήση παλμικών μικροκυμάτων, πολύ μακρών ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ή άλλων αδημοσίευτων ακόμη ενεργειών. 
Αυτό σημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί μέτρα για να αποτραπεί η εξέλιξη των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ολοκληρωτικά καθεστώτα όπου η σκέψη των πολιτών θα ελέγχεται από τις κυβερνήσεις που χρησιμοποιούν αυτές τις ακτινοβολίες και την τεχνητή νοημοσύνη. 
Για να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αποχαρακτηρίσουν τις τεχνολογίες τηλεχειρισμού των ανθρώπινων νευρικών συστημάτων και να δημιουργήσουν υπηρεσίες αντικειμενικά ικανές και νομικά υποχρεωμένες να αποκαλύπτουν την κατάχρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας από τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. 
Όταν οι κυβερνήσεις τους κρατούν ταξινομημένους, κρατούν για τον εαυτό τους ανοιχτή την επιλογή να χειραγωγήσουν το μυαλό των πολιτών τους, όποτε το κρίνουν σκόπιμο. 
Η κατοχή αυτών των εργαλείων θα τους απαλλάξει από την ευθύνη απέναντι στους πολίτες τους σε περιπτώσεις που μπορεί να συμβούν καταστροφές λόγω του γεγονότος ότι παραμέλησαν κινδύνους που συνδέονται με την περαιτέρω ανάπτυξη του πολιτισμού.
Τα επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τουλάχιστον τα παλμικά μικροκύματα, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών συστημάτων κινητής τηλεφωνίας και τα πολύ μεγάλα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των ανθρώπινων σκέψεων, συναισθημάτων, αντιλήψεων, πρόκλησης πόνου κ.λπ. από απόσταση βρίσκονται εδώ.
Η πρόταση νομοθεσίας, η οποία θα ικανοποιούσε απαιτήσεις για το πολιτικό σύστημα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών στην ηλεκτρονική εποχή, βρίσκεται εδώ .
Συνοπτικά, πιστεύουμε ότι ο νόμος της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να περιλαμβάνει νομοθεσία που απαγορεύει ρητά στις κυβερνήσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των αρχών επιβολής του νόμου, των υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού, να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να χειραγωγούν εξ αποστάσεως ανθρώπινες σκέψεις, συναισθήματα κ.λπ. χρησιμοποιώντας δημοσιευμένες ή άλλες μέχρι τώρα αδημοσίευτες ενέργειες. 
Η νομοθεσία θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει την υποχρέωση των κυβερνήσεων της ΕΕ να προστατεύουν τους πολίτες τους από τέτοια χειραγώγηση από κυβερνήσεις εκτός ΕΕ ή άλλες οντότητες.
Αξίζει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά, αν στο άμεσο μέλλον, όπου η πλειονότητα των πολιτών του κράτους θα μπορούσε να είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι λόγω της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, θα τους επιτραπεί να έχουν την ελευθερία να ψηφίζουν σύμφωνα με τις απόψεις τους ή αν η κρατική εξουσία θα αποφασίσει ότι δεν είναι αρκετά υπεύθυνοι για να κάνουν τη σωστή επιλογή στις εκλογές και θα "δημιουργεί" τις αποφάσεις τους στο μυαλό τους.
Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχουν καν το δικαίωμα να ψηφίσουν κατά της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία τους στερεί τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους. 
Σύμφωνα με την ανάλυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης "πρόκειται να επηρεάσει σχεδόν το 40% όλων των θέσεων εργασίας" παγκοσμίως και περίπου το 60% στις προηγμένες οικονομίες και με αυτόν τον τρόπο "η Τεχνητή Νοημοσύνη πιθανότατα, θα επιδεινώσει τη συνολική ανισότητα" (Δες αυτό).
Ο διοικητής Cornelis van der Klaauw από το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας και εμπειρογνώμονας από το Κοινό Κέντρο Πολέμου του ΝΑΤΟ στις Στρατηγικές Επικοινωνίες και τις Επιχειρήσεις Πληροφοριών έγραψε σε ένα άρθρο το 2023 :
"Ο λόγος για τον οποίο οι γνωστικές επιθέσεις περνούν απαρατήρητες από τους στόχους τους είναι ότι οι γνωστικές δραστηριότητες παρακάμπτουν το συνειδητό μυαλό και στοχεύουν άμεσα το υποσυνείδητο ενός ατόμου, οι περισσότερες αποφάσεις μας λαμβάνονται από το υποσυνείδητό μας!
Οι γνωστικές επιθέσεις στοχεύουν στην εκμετάλλευση συναισθημάτων που έχουν τις ρίζες τους στο υποσυνείδητό μας παρακάμπτοντας το λογικό συνειδητό μυαλό μας"
Μπορείτε να υπογράψετε την αναφορά προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας από τους βουλευτές να εκπονήσουν τη νομοθεσία που θα διασφαλίζει τη δημοκρατία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο κάνοντας  κλικ εδώ . Το κείμενο της αναφοράς βρίσκεται στο παρακάτω παράρτημα. 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Κείμενο της Αναφοράς

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Μια πρωτοβουλία του Mojmír Babáček
Εμείς, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, ζητάμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συμπεριλάβει στη νομοθεσία για την Τεχνητή Νοημοσύνη τα ακόλουθα:
1. Απαγόρευση της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης για τον απομακρυσμένο έλεγχο και/ή την αποκωδικοποίηση της δραστηριότητας του ανθρώπινου νευρικού συστήματος με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, κατευθυνόμενες ενέργειες, δυνητικά κύματα, μη τοπικές συνδέσεις φωτονίων ή ηλεκτρονίων ή οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες, χωρίς ρητή συναίνεση.
2. Να απαγορεύεται σε όλους τους κυβερνητικούς οργανισμούς της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των αρχών επιβολής του νόμου, των υπηρεσιών πληροφοριών, του στρατού και των εργολάβων τους, να χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη για τον εξ αποστάσεως έλεγχο ή/και την αποκωδικοποίηση της δραστηριότητας του ανθρώπινου νευρικού συστήματος των πολιτών χρησιμοποιώντας τα προαναφερθέντα μέσα.
Η νομοθεσία θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει την υποχρέωση των κυβερνήσεων της ΕΕ να προστατεύουν τους πολίτες τους από τέτοια χειραγώγηση από κυβερνήσεις εκτός ΕΕ ή άλλες οντότητες.
3. Πρόβλεψη για τη σύσταση οργανισμών της ΕΕ που είναι αντικειμενικά ικανοί και νομικά υποχρεωμένοι να ερευνούν και να αποκαλύπτουν την κατάχρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας από την Τεχνητή Νοημοσύνη που χρησιμοποιείται για τον εξ αποστάσεως έλεγχο ή/και την αποκωδικοποίηση της δραστηριότητας του ανθρώπινου νευρικού συστήματος χρησιμοποιώντας τα προαναφερθέντα που σημαίνει. 
Οι αναφερόμενοι οργανισμοί της ΕΕ θα πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα από τα κράτη μέλη της ΕΕ και η ΕΕ θα πρέπει να θέσει ως στόχο να εμπλέξει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως τον τελευταίο διαιτητή για να αποφασίσει τις περιπτώσεις όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα παραπονεθούν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους από αυτές τις νευροτεχνολογίες και τεχνητή νοημοσύνη.
 Υπενθυμίζουμε ότι η Gabriela Ramos, βοηθός γενικός διευθυντής της UNESCO για τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες δήλωσε στις 13 Ιουλίου 2023: "Βρισκόμαστε σε μια πορεία προς έναν κόσμο στον οποίο οι αλγόριθμοι θα μας επιτρέψουν να αποκωδικοποιήσουμε τις νοητικές διαδικασίες των ανθρώπων και να χειριστούμε άμεσα τους μηχανισμούς του εγκεφάλου. κάτω από τις προθέσεις, τα συναισθήματα και τις αποφάσεις τους"
Όπως επίσης ο διοικητής Cornelis van der Klaauw από το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας και εμπειρογνώμονας από το Κοινό Κέντρο Πολέμου του ΝΑΤΟ στις Στρατηγικές Επικοινωνίες και τις Επιχειρήσεις Πληροφοριών έγραψε σε ένα άρθρο το 2023:
"Ο λόγος για τον οποίο οι γνωστικές επιθέσεις περνούν απαρατήρητες από τους στόχους τους είναι ότι οι γνωστικές δραστηριότητες παρακάμπτουν το συνειδητό μυαλό και στοχεύουν άμεσα το υποσυνείδητο ενός ατόμου… οι περισσότερες από τις αποφάσεις μας λαμβάνονται από το υποσυνείδητό μας… οι γνωστικές επιθέσεις δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία.
Συμβαίνουν ήδη τώρα… η νευρωνική νανοτεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φέρει ρομπότ νανο-μεγέθους κοντά σε έναν νευρώνα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και να καταστήσει δυνατή τη σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου απευθείας (δηλαδή που δεν υποκλαπεί από τις αισθήσεις μας) με έναν υπολογιστή, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη στη διαδικασία… 
Ο πόλεμος δεν είναι πλέον μια καθαρά στρατιωτική έννοια. έχει γίνει πολύ ευρύτερος και πιο περίπλοκος. 
Στο μέλλον, θα υπάρχει μόνο ένας κανόνας στον πόλεμο:
Δεν υπάρχουν κανόνες. 
Ενώ άλλοι τομείς μπορούν να προσφέρουν τακτικές και επιχειρησιακές νίκες, ο ανθρώπινος τομέας είναι ο μόνος τομέας στον οποίο μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια πλήρη νίκη.
Ελπίζουμε ότι δεν θα ψηφίσετε υπέρ ενός μέλλοντος, στο οποίο οι μεγάλες δυνάμεις θα πολεμούν για να ελέγξουν τους εγκεφάλους του παγκόσμιου πληθυσμού. 
Για λεπτομερή επιχειρηματολογία, δείτε τα ακόλουθα άρθρα:
Οι επιπτώσεις των παλμικών μικροκυμάτων και των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας στον ανθρώπινο εγκέφαλο; 
Οι κυβερνήσεις συστηματικά "ταξινομούν πληροφορίες" που σχετίζονται με το χειρισμό του ανθρώπινου νευρικού συστήματος
Η αξιοπρέπεια των ανθρώπινων όντων και η προσωπικότητά τους: Νευροτεχνολογία και χειραγώγηση του ανθρώπινου νευρικού συστήματος. "Σώζοντας την Ελευθερία και τη Δημοκρατία"  
Ανοικτή επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Spolek za zákaz manipulace lidské nervové soustavy radiofrekvenčním zářením
https://www.svobodamysleni.cz/
 (Τσεχική Δημοκρατία)
Schutzschild Ev
https://schutzschild-ev.de
(Γερμανία)
Στοχευμένη Δικαιοσύνη
https://targetedjustice.com
(ΗΠΑ)
STOPEG Foundation (STOP Ηλεκτρονικά όπλα και Gangstalking)
https://www.stopeg.com/
(Ολλανδία) 
International Coalition Against Electronic Torture and Robotization of Living Beings (ICATOR) 
Avenue Paul Hymans 120/47, B – 1200 Brussels 
https://icator.be
(Βέλγιο)
ACOFOINMENEF (Σύλλογος κατά όλων των μορφών ψυχικών και νευροφυσιολογικών παρεμβολών και ελέγχου) 
https://associazionevittimearmielettroniche-mentali.org/
(Ιταλία) 
MOVIMENTO AMPIO CONTRO LA TORTURA TECNOLOGICA PSICOLOGICA E MENTALE 
https://movimentoampio.blogspot.com
(Ιταλία) 
Föreningen för hjärnans integritet i Sverige (Εταιρεία για την ακεραιότητα του εγκεφάλου στη Σουηδία) 
https://www.bolagsfakta.se/8024512561-FORENINGEN_FOR_HJARNANS_INTEGRITET_I_SVERIGE
(Σουηδία) 
Stowarzyszenie STOP Zorganizowanym Elektronicznym Torturom
https://stopzet.pl/
(Πολωνία)
ADVHER (Association de Defense des Victimes de Harcélement Electromagnétique et en Réseau) 
https://www.net1901.org/association/ASSOCIATION-DE-DEFENSE-DES-VICTIMES-DE-HARCELEMENT-ELECTROMAGNETIQUE-ET-EN-RESEAU-ADVHER,1181155.html#gsc.tab=0
(Γαλλία) 
Στοχευμένο Ηνωμένο Βασίλειο 
https://www.targetedsurvivors.com / 
(Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας)
Ινστιτούτο Άλεν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)
 PO BOX 193, NORTH PEMBROKE, MA. 
https://aihr.foundation/
(ΗΠΑ)
Στοχευμένη Δικαιοσύνη
https://targetedjustice.com
(ΗΠΑ)
Οργάνωση Θυμάτων Ψυχοτρονικών (Mind Control) Όπλων
https://organizationofmindcontrolvictims.com/
(Καναδάς)
PMP για την κοινωνία του ασφαλούς Bharath κατά των κρυφών βασανιστηρίων και των ενεργειακών όπλων 
www.CovertEnergyTorture.org
(Ινδία)
 Ο Mojmir Babacek  γεννήθηκε το 1947 στην Πράγα της Τσεχίας. Αποφοίτησε το 1972 στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα στη φιλοσοφία και την πολιτική οικονομία. Το 1978 υπέγραψε το έγγραφο για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία «Χάρτα 77». Από το 1981 έως το 1988 έζησε μετανάστες στις ΗΠΑ. Από το 1996 έχει δημοσιεύσει άρθρα για διαφορετικά θέματα κυρίως στα τσεχικά και διεθνή εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.
επιμέλεια μετάφρασης και κειμένου:ntina
globalresearch.ca

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου