Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

όταν με ρώτησαν θυμήθηκα τον Nick Pope που είπε πως η πραγματικότητά μας μπορεί να μην είναι τίποτα περισσότερο από μια εξελιγμένη προσομοίωση που ελέγχεται από εξωγήινα όντα.

"Όσο μικρότερη είναι η πραγματικότητά σου, τόσο πιο πεπεισμένος είσαι ότι ξέρεις τα πάντα" Thomas Campbell
Εκεί όπου τα όρια μεταξύ επιστημονικής φαντασίας και επιστημονικής πραγματικότητας θολώνουν, μια συναρπαστική θεωρία έχει αναδυθεί στο σταυροδρόμι της ufology και της υπαρξιακής φιλοσοφίας. 
Υποστηρίζει ότι η πραγματικότητά μας, με την τεράστια ποικιλομορφία των παγκόσμιων θρησκειών και πεποιθήσεων, μπορεί να μην είναι τίποτα περισσότερο από μια εξελιγμένη προσομοίωση που ελέγχεται από εξωγήινα όντα. 
Η ιδέα αυτή, που υποστηρίζεται από τον κορυφαίο ειδικό σε θέματα UFO Nick Pope, εισάγει μια συναρπαστική εξήγηση για το πολύπλοκο μωσαϊκό της ανθρώπινης πνευματικότητας και το διαρκές μυστήριο των εμφανίσεων UFO. 
Ο Nick Pope, πρώην επικεφαλής του προγράμματος UFO της βρετανικής κυβέρνησης, διατυπώνει μια συναρπαστική αφήγηση ότι το αντιληπτό σύμπαν μας θα μπορούσε να είναι μια κατασκευή - ένα κοσμικό παιχνίδι σχεδιασμένο από εξωγήινες νοημοσύνες. 
Αυτή η θεωρία της προσομοίωσης, όπως είναι γνωστή, υποστηρίζει ότι οι μυριάδες θρησκευτικές πεποιθήσεις στη Γη μπορεί να είναι το αποτέλεσμα διαφορετικών προγραμματιστών ή "σχεδιαστών" που συμβάλλουν στον κώδικα της προσομοίωσης. 
Κάθε σχεδιαστής, με τις μοναδικές του ιδεολογίες και τα πιθανά ελαττώματά του, κατασκευάζει μια ξεχωριστή πτυχή του κόσμου μας, οδηγώντας στην πλούσια ποικιλία θρησκευτικών εμπειριών και δογμάτων που παρατηρείται σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου