συντάκτης:thalia
μισό κιλό αρακάς ει δυνατόν βιολογικό ή οργανικής καλλιέργειας
δύο μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μισή κούπα λάδι
μισή κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
μία κούπα χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
δύο κ.γ. γλυκιά πάπρικα
ένα κ.γ. κουρκούμι
στη μύτη από το κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
και:
σωτάρουμε ελαφριά τα κρεμμύδια.
προσθέτουμε τον αρακά και
τον άνηθο και ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά.
προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα-ίσα να σκεπάζει τον αρακά
και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.
χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία,σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και
αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά!
δοκιμάζουμε να δούμε σε τι σημείο βρίσκεται το φαγητό μας!
10 λεπτά πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε
το αλάτι
το πιπέρι
την πάπρικα
το κουρκούμι και
το χυμό της ντομάτας.
σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά ακόμα!
το φαγητό μας πρέπει τώρα να είναι σχεδόν έτοιμο.
ξεσκεπάζουμε,ρίχνουμε το λάδι και το μοσχοκάρυδο,ανακατεύουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα μας ξεσκέπαστη να πάρει μία δύο βράσεις ακόμα,
πρέπει να μείνει με μιά σφιχτοδεμένη σάλτσα!
απομακρύνουμε από την εστία σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας για λίγο να "ξεκουραστεί" πριν σερβίρουμε!
για σήμερα ένα υγιεινότατο και νοστιμότατο πιάτο με πάρα πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα στον οργανισμό μας!
αρακάς με κουρκούμι,πάπρικα και μοσχοκάρυδο
ποσότητα που θα χρειαστούμε για δύο άτομαμισό κιλό αρακάς ει δυνατόν βιολογικό ή οργανικής καλλιέργειας
δύο μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μισή κούπα λάδι
μισή κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
μία κούπα χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
δύο κ.γ. γλυκιά πάπρικα
ένα κ.γ. κουρκούμι
στη μύτη από το κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
και:
σωτάρουμε ελαφριά τα κρεμμύδια.
προσθέτουμε τον αρακά και
τον άνηθο και ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά.
προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα-ίσα να σκεπάζει τον αρακά
και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.
χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία,σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και
αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά!
δοκιμάζουμε να δούμε σε τι σημείο βρίσκεται το φαγητό μας!
10 λεπτά πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε
το αλάτι
το πιπέρι
την πάπρικα
το κουρκούμι και
το χυμό της ντομάτας.
σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά ακόμα!
το φαγητό μας πρέπει τώρα να είναι σχεδόν έτοιμο.
ξεσκεπάζουμε,ρίχνουμε το λάδι και το μοσχοκάρυδο,ανακατεύουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα μας ξεσκέπαστη να πάρει μία δύο βράσεις ακόμα,
πρέπει να μείνει με μιά σφιχτοδεμένη σάλτσα!
απομακρύνουμε από την εστία σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας για λίγο να "ξεκουραστεί" πριν σερβίρουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου