Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Ο βιολογικός οργανισμός κρύβει το μεγαλείο και τη σοφία του σύμπαντος

Οι αλήθειες που ανακάλυψαν οι επιστήμονες -κι εκεί βασίζεται όλη η τεχνολογία μας- είναι απλές, βρίσκονται
στη φύση και συνήθως μπροστά μας. 
Μπορεί να τις ψάχνουμε σε πολύ πολύπλοκους συλλογισμούς ή σχέσεις, αλλά
πάντα είναι απλές. 
Μπορεί για να τις αξιοποιήσουμε για να βρίσκουμε πολύπλοκους δρόμους, διότι δεν μπορούμε
να τις αξιοποιήσουμε αλλιώς, αλλά αυτό δεν τις κάνει πολύπλοκες.
Ο αριθμός των κυττάρων που αποτελούν το σώμα μας είναι πολλαπλάσιος του αριθμού των κατοίκων της Γης, κι όμως το έργο τους είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, διότι τα κύτταρα συνεργάζονται και συνεννοούνται τέλεια μεταξύ τους. 
Τα κύτταρα έχουν «αυτογνωσία», δηλαδή γνωρίζουν την αποστολή τους και επιτελούν το «καθήκον» τους με ευλάβεια και τέλεια ακρίβεια προς όφελος του όλου οργανισμού και των ίδιων.
Η πρώτη αλήθεια έχει τη βάση της στον βιολογικό μας οργανισμό. Εκεί που κρύβεται όλο το μεγαλείο και η σοφία του σύμπαντος. 
Πρότυπο της Ενότητας για την εξασφάλιση της ειρήνης, της αρμονικής ζωής, της συμβίωσης και των ουσιαστικών και αυθεντικών σχέσεων που χαρίζουν γαλήνη, ικανοποίηση και διάθεση για δημιουργικό έργο και πνευματική ανέλιξη, είναι ο ίδιος ο βιολογικός οργανισμός μας. 
Κάθε ομάδα κυττάρων (διαφορετικά σε σχήμα, μέγεθος και λειτουργία), θεωρεί πολύ σημαντικό το έργο της, όπως και αυτό των άλλων ομάδων, και δεν πέφτει ποτέ στην παγίδα της σύγκρισης ή της αμφιβολίας, για την αξία της, όπως κάνουν συχνά οι άνθρωποι, καλλιεργώντας τον φθόνο και την κακεντρέχεια.
Τα κύτταρα διαθέτουν μία νοημοσύνη που λειτουργεί ολιστικά για το καλό του οργανισμού και επ’ ωφελεία όλων
των «αδελφών» κυττάρων. 
Η αρτιότητα του οργανισμού και η τελειότητα των λειτουργιών του εξασφαλίζεται από την άριστη συνεργασία των δισεκατομμυρίων κυττάρων του, τα οποία ούτε ομοιόμορφα ούτε «ίσα» είναι.

esoptron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου