Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Dr. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός : Οι μεταλλάξεις, οι κρουσματολογία και τα εμβόλια

από το χρονολόγιο του dr. κωνσταντίνου Φαρσαλινού: https://www.facebook.com/kfarsalinos/posts/1874596226067796
Η συζήτηση στις 25-06-2021 (μετά από πολύ καιρό) στο Ράδιο 98.4 με τον George Sachinis επικεντρώθηκε στην πιθανότητα 4ου κύματος και στις μεταλλάξεις.
"Οι μεταλλάξεις, η κρουσματολογία και τα εμβόλια"
Ευτυχώς σταμάτησε το "επιχείρημα" ότι ο εμβολιασμένος κινδυνεύει από τον ανεμβολίαστο. Πρόκειται για "επιχείρημα" που αμφισβητεί ευθέως τα επιστημονικά δεδομένα αποτελεσματικότητας των εμβολίων.
Το καινούργιο λοιπόν επιχείρημα, που επικαλούνται με αξιοσημείωτο συγχρονισμό τόσο από επιστήμονες όσο και από πολιτκούς, είναι ότι το 4ο κύμα θα αφορά τους ανεμβολίαστους.
Είναι εντυπωσιακό ότι το ίδιο ακριβώς επιχείρημα εμφανίζεται ταυτόχρονα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης από όλους (πολιτκούς και επιστήμονες) που κάνουν δηλώσεις.
Μπορεί να είναι τυχαίος (συμπτωματικός) αυτός ο συγχρονισμός βέβαια.
Είναι γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν από το ιό.
Αλλά είναι προφανές ότι δεν θα πεθάνουν όλοι (οι ανεμβολίαστοι) από τον ιό, όπως υπονοούν πολλές από τις δηλώσεις. Φαίνεται να έχουμε επανάληψη της στρατηγικής φόβου (θα πεθάνουμε όλοι), επικεντρωμένοι τώρα στους ανεμβολίαστους.
Γνωρίζουμε από πέρσι ποιοι κινδυνεύουν από τον ιό (ηλικιωμένοι, άνθρωποι με συνοσηρότητες) και γνωρίζουμε ποιοι κάνουν ήπια νόσο αντίστοιχη κοινού κρυολογήματος (στη συντριπτική τους πλειοψηφία).
Άρα θα πρέπει να διαχωρίσουμε την κρουσματολογία / κρουσματολαγνεία από την πιθανότητα εμφάνισης κύματος αντίστοιχου των προηγουμένων κυμάτων (με επιβάρυνση του συστήματος υγείας).
Με τα υπάρχοντα δεδομένα, φαίνεται πολύ πιθανό ο ιός να γίνει ενδημικός, οπότε είναι ξεκάθαρο ότι θα έχουμε κρούσματα και δεν θα εξαφανιστεί ο ιός.
Σημασία έχει η βαρύτητα της νόσου, οι νοσηλείες στις ΜΕΘ και οι θάνατοι, όχι ο αριθμός των θετικών στον ιό.
ΑΝ λοιπόν υπάρξει νέο κύμα αντίστοιχο των προηγουμένων, 2 είναι τα πιθανά αίτια:
1. Δεν έγινε επαρκής εμβολιαστική κάλυψη στις ευπαθείς ομάδες.
Οι προσπάθειςς "διευκολύνσεων/προνομίων" (στην πραγματικότητα πρόκειται για τιμωρία) είναι άχρηστες στο να δώσουν κίνητρο ή να "εκβιάσουν" τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων.
Δεν τους αφορά αυτή η τακτική. Στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να επικεντρωθούμε, και να τους πείσουμε ή να τους προσφέρουμε όσο το δυνατόν οριζόντια κάλυψη (και με εμβολιασμό κατ'οίκον σε όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν).
2. Θα αλλάξουν τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα που παρουσιάζουν μεγάλη αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην αποτροπή σοβαρής νόσου.
Αν αυτό συνδυαστεί με την αδράνεια (ακόμη και σήμερα) στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στον διαγνωστικό έλεγχο (ακόμη δεν συνταγογραφείται το PCR, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε τα αναξιόπιστα self tests με ακραίο και παράλογο οριζόντιο τρόπο), και με την εμμονή σε καταστροφικά και σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικά μέτρα (οριζόντια και καθολικά lockdown, που πάλι αναφέρθηκαν σήμερα), καταλαβαίνουμε ποιοι θα είναι υπεύθυνοι για ένα νέο πραγματικό κύμα.
Περιμένω πότε θα αποφασίσουν κάποιοι να σταματήσουν την τακτική τρομοκρατίας του πληθυσμού, μια τακτική που ξεκίνησε από την άνοιξη του 2020 και που φαίνεται να συνεχίζεται και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου