Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

COVID 19 - Ανοικτή και Διαφανής Επιστήμη:Η κ. Γιαμαρέλλου για πολλοστή φορά διατυπώνει απόψεις που δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Αντίθετα είναι δηλώσεις επιστημονικά αστήρικτες.

Από την ομάδα:COVID 19 - Ανοικτή και Διαφανής Επιστήμη

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΡΘΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ

Σε... ανοσοανεπάρκεια αποδίδει την τραγική εξέλιξη του θανάτου του εμβολιασμένου οδοντιάτρου η καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου:
  1. «Μπορεί να έκρυβε μια ανοσοανεπάρκεια που δεν γνώριζε. Όσοι δεν κάνουν καλά αντισώματα ίσως χρειαστούν τρίτη δόση.
  2. Αναφορικά στη νόσηση που κάνει το στέλεχος Delta, η κ. Γιαμαρέλλου σημείωσε πως: «Νοσείς δύο φορές χειρότερα με την μετάλλαξη Delta. Οι εμβολιασμένοι έχουν πιθανότητα 10% να νοσήσουν βαριά. Συνήθως το περνάνε πολύ ελαφρά αλλά μολύνουν τους άλλους».
  3. «Όλοι οι ιοί κάνουν μεταλλάξεις. Όταν κάνει πολλές και μεγάλες μεταλλάξεις κι έχουμε ένα νέο ιό. Το Delta ανήκει πιθανόν αυτές τις μεταλλάξεις τις μεγάλες», υπογράμμισε και διευκρίνισε ότι «οι μεταλλάξεις γίνονται επάνω στους ανεμβολίαστους».
Όλα τα παραπάνω δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Ο εμβολιασμένος δεν έκρυβε ανοσοανεπάρκεια, καθώς θα το είχε ανακοινώσει το νοσοκομείο που τον νοσήλευσε. Παράλληλα δεν προκύπτει από κάποια δημοσίευση ότι όσοι έχουν την μετάλλαξη Δέλτα νοσούν δύο φορές χειρότερα. Αντίθετα δημοσιεύσεις δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν βαρύτερα σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους. Τέλος από δημοσιεύσεις φαίνεται ότι τις μεταλλάξεις τις προκαλεί η πίεση των εμβολιασμών και όχι οι ανεμβολίαστοι.
Η κα Γιαμαρέλλου για πολλοστή φορά διατυπώνει απόψεις που δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Αντίθετα είναι δηλώσεις επιστημονικά αστήρικτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου