Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Επειδή μου αρέσουν και τα εκλεκτά εδέσματα: πατατοσαλάτα με μαριναρισμένα μανιτάρια καισαρικά

Αν πέσουν στα χέρια σας 3-4 φρέσκα μανιτάρια καισαρικά, αξίζει το κόπο να δοκιμάσετε να τα μαρινάρεται και να φτιάξετε μια πατατοσαλάτα.
Κόψτε τα σε λεπτές φέτες και μαρινάρετε τα για 20 λεπτά όσο χρόνο χρειάζεται για να βράσουν και οι πατάτες. 
Θα τραβήξουν τα αρώματα της μαρινάδας θα ψηθούν θα νοστιμίσουν και θα γίνουν τραγανά.
Πατατοσαλάτα με μαριναρισμένα μανιτάρια καισαρικά
Μερίδες: για 2-4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Χρόνος Μαγειρέματος: 20′
Υλικά
5 πατάτες
250 gr. μανιτάρια καισαρικά
20 gr. ελαιόλαδο
10 gr. χυμό λεμόνι
1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν
μαϊντανό
σχοινόπρασο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζω και κόβω τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τα μαρινάρω βάζοντας τα σ’ ένα μπολ με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το εστραγκόν και τα αφήνω για 20 λεπτά.
Καθαρίζω τις πατάτες, τις μικρές τις βάζω ολόκληρες ενώ τις μεγάλες τις κόβω σε πιο μικρά κομμάτια ώστε να είναι όλα ομοιόμορφα και να βράσουν στον ίδιο χρόνο.
Τις βάζω σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζω για 20 λεπτά, για να καταλάβω αν είναι έτοιμες τις τρυπάω μ’ ένα πιρούνι, αν περνάει εύκολα μέσα είναι έτοιμες.
Αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζω και τις κόβω σε κύβους, τις τοποθετώ στην βάση του πιάτου, από πάνω ρίχνω τα καισαρικά και τη μαρινάδα.
Γαρνίρω με μαϊντανό και σχοινόπρασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου