ένα απλό,ελαφρύ,άκρως γευστικό και υγιεινό πιάτο,γεμάτο λαχανικά και αρώματα!
το πέστο καρότου μπερδεύεται με τα ζυμαρικά και τα στικς καρότου προσθέτουν γεύση και χρώμα.υλικά
125 γρ ζυμαρικά, βρασμένα αλντέντε
1 καρότο
30 γρ πρασινάδα καρότων
65 γρ καρύδια
1 πρέζα πιπέρι
½ κγ αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 ΚΣ ελαιόλαδο
χυμό ½ λεμονιού
εκτέλεση
Βάζω στο μούλτι την πρασινάδα των καρότων, τα καρύδια, το πιπέρι, το αλάτι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας, μέχρι να αποκτήσει την υφή πάστας.
Βράζω τα ζυμαρικά με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζω.
Με τον αποφλοιωτή κόβω το καρότο σε λεπτές λωρίδες κι έπειτα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε στικς.
Ζεσταίνω στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ½ ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω για 2 λεπτά τα στικς του καρότου, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτω τα ζυμαρικά και 1 ΚΣ από το πέστο, ανακατεύω να λιώσουν και να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρω.
πηγή:www.paxxi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου