Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

The Truman Show

Θέλετε να ξαναδείτε ή να δείτε το περίφημο The Truman Show;
Το Νοέμβριο το Netflix εμπλουτίζει τον κινηματογραφικό του κατάλογο με όμορφες και νοσταλγικές ταινίες.
Ανάμεσά τους το The Truman Show
Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show λοιπόν και η ζωή του Τρούμαν, μεταδίδεται εν αγνοία του 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Ο Τρούμαν Μπέρμπανκ, έζησε τo μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μπροστά στην κάμερα, πρωταγωνιστώντας χωρίς ο ίδιος να έχει ιδέα, στο δικό του σόου. 
Η ζωή του γυρίζεται από χιλιάδες κρυμμένες κάμερες και μεταδίδεται 24 ώρες τη μέρα ζωντανά σε ολόκληρο τον κόσμο, επιτρέποντας στον δημιουργό του σόου Κριστόφ να αιχμαλωτίσει το αληθινό συναίσθημα και την ανθρώπινη συμπεριφορά σε διάφορες καταστάσεις. 
Η γενέτειρα πόλη του Τρούμαν είναι το Σιχέιβεν, μια εντελώς κατασκευασμένη πόλη πάνω σε ένα τεράστιο πλατό και η οποία κατοικείται από τους ηθοποιούς και το συνεργείο του σόου. 
Για να εμποδίσουν τον Τρούμαν να ανακαλύψει τι πραγματικά συμβαίνει, ο Κριστόφ έχει... και εδώ σταματάω για να μην σας χαλάσω την έκπληξη και πως λέγαμε πιό παλιά;η συνέχεια επεί της οθόνης; α! μπα - η συνέχεια επεί του netflix...
                     
To The Truman Show είναι αμερικανική δραματική κωμωδία παραγωγής 1998 σε σκηνοθεσία Peter Weir και σε σενάριο Andrew Niccol
Πρωταγωνιστεί ο Jim Carrey μαζί με τους Ed Harris και Laura Linney. 
Η ταινία αφηγείται τη ζωή του Τρούμαν, ενός άνδρα του οποίου η ζωή μεταδίδεται εν αγνοία του 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Το αρχικό σενάριο του Andrew Niccol ήταν περισσότερο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με την ιστορία να εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη. 
ΟScott Rudin αγόρασε το σενάριο και το έδωσε στην Paramount να το γυρίσει. 
Το φιλμ σκόπευε να σκηνοθετήσει ο  Brian De Palma , πριν αναλάβει ο Peter Weir 
Ο Andrew Niccol  έκανε αλλαγές στο σενάριο καθώς η παραγωγή περίμενε να αδειάσει το πρόγραμμα του  Jim Carrey ώστε να αρχίσουν γυρίσματα.
Η ταινία ήταν εμπoρική και καλλιτεχνική επιτυχία και έλαβε 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ και βραβεύτηκε με 3 Χρυσές Σφαίρες.
Άλλες ταινίες που θα δούμε στο netflix είναι:
Minority Report
The Life Ahead
Batman
My Own Private Idaho
ntina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου